Exotisch wonen: haal een stukje Noord-Afrika in de woonkamer

Veel mensen in Nederland reizen graag. Maar ook wanneer we thuis zijn willen we toch een beetje herinnerd worden aan exotische vakantie ver weg van huis. Dit door middel van woonaccessoires uit verre oorden.

Een van de hotste interieur trends van dit jaar zijn woonaccessoires uit specifiek Noord-Afrika. Een tijd geleden door bladen als Lonely Planet is Marrakesh uitgeroepen tot een van de top destinaties van het jaar en sinds dien reizen er vele Nederlanders naartoe om deze stad te bezoeken en eventueel de rest van het land rond te reizen. Wanneer je Marrakesh bezoekt, een van de dingen waar je niet omheen kunt is de soek met alle geweldige accessoires die ze daar verkopen. Tevens in hotels en restaurants kun je een magische sfeer waarnemen die gecreëerd wordt dankzij al deze magische woon decoratie. Maar wat zijn nu de sleutel ingrediënten die deze sfeer creëren die jij eventueel gemakkelijk en voordelig over zou kunnen nemen. Dat gaan we bespreken.

Een van de primaire invloeden op de sfeer in een ruimte is de verlichting. Denk aan het verschil in straatverlichting hier in Nederland t.o.v. Mediterrane landen zoals Spanje. De straten van een land als Spanje zijn bij nacht beduidend sfeervoller dankzij de keuze voor ander licht. In huis maakt het natuurlijk ook enorm veel uit wat voor licht er is.

Enfin, Marokkaanse lampen zijn gemaakt om sfeer te verzorgen. Daar waar Nederlandse lampen meer bestaan voor de functionaliteit. Enfin, Marokkaanse lampen it is, maar is het echt nodig om met een lamp rond te gaan sjouwen tijdens je volgende Marokko trip? Nee, de webwinkel Ghalia importeert al een paar jaar deze lampen op fair trade wijze. Bij deze de relevante gegevens van deze toko.

Ghalia
Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: 0252 729 973
URL: https://www.ghalia.nl/
Naast de lampen is onze tip om ook eens te kijken naar zogenaamde beni ouarain vloerkleden. Dit zijn vloerkleden afkomstig uit de Berber gemeenschappen van Marokko, prachtige handgeweven kleden. Met een lamp en een vloerkleed ben je al aardig op weg naar een meer sfeervolle Marokko geïnspireerde woonkamer.