Futon matras aanschaffen

Wij kijken er wellicht wat vreemd tegenaan, maar in Japan is het eerste dat iemand doet nadat ie wakker is geworden het oprollen en opruimen van het futon matras. Terwijl we in Nederland eerst een verkwikkende douche nemen en wat eten, heeft de Japanner al gezorgd voor een opgeruimde slaapkamer. Alsof er nooit iemand gelegen heeft. Een Japanner doet dit niet vanwege zijn opgeruimde karakter, maar omdat de slaapkamer daardoor op een andere manier gebruikt kan worden. Slimme oplossing als je een gebrek aan ruimte in je huis hebt.

Japanner heeft aan een dun matje en een futon matras al genoeg

Een futon is dus eenvoudig op te rollen en daarmee is beslist niet gezegd dat het een matras van mindere kwaliteit is. Integendeel. Want juist een matras biedt optimaal slaapcomfort. Heb je eenmaal op een matras gelegen, dan wil je nooit meer iets anders.  In Japan legt de lichte Japanner zijn matras op een dun matje. Dat matje is voor de frêle Japanner voldoende om heerlijk te slapen. In Nederland wordt het futon matras niet gecombineerd met een dun matje. Nederlanders zijn nou eenmaal zwaarder en langer, en daarom wordt in ons land het futonmatras vaak gebruikt in combinatie met een onderstel, met een bedbodem dus.

Futon matras biedt optimaal slaapcomfort

Ondanks het feit dat een futon makkelijk op te rollen is, is een dergelijk matras toch hard van aard. Om het matras worden nog eens zes lagen katoen aangebracht en daaromheen wordt nog eens een zacht vlies gemaakt. Resultaat is een matras dat optimaal slaapcomfort biedt. In Nederland ontdekken steeds meer mensen het comfort van een matras en zeker de mensen die te maken hebben met rugklachten. Op een matras slapen zij beter en staan ze met minder pijnklachten op. Je staat simpelweg altijd uitgerust op als je op een matras geslapen hebt.

Slaapkamer lijkt een stuk ruimer

In Nederland is dus een onderstel gekoppeld aan het futon matras. Opvallend is dat het onderstel lager is dan dat we gewend zijn. Gek genoeg lijkt de slaapkamer daardoor een stuk ruimer. Vanwege de groeiende belangstelling voor het futon matras wordt het aanbod aan kleuren, soorten en maten dat beschikbaar is ook steeds groter.

Ook steeds meer accessoires

Het hoofdeinde dat bij het bed hoort is ook uitgerust met futon en kan van uiteenlopende materialen gemaakt worden, het gebruikte onderstel is meestal van natuurlijk hout. Glas en kunststof zijn materialen die vaak voor het hoofdeinde gebruikt worden. Bij een futon matras zijn ondertussen ook behoorlijk wat accessoires aan te schaffen. Het futon matras of het futon bed heeft zich ook in ons land ondertussen een stevige positie in de markt weten te bemachtigen in de bedden- en matrassen wereld.

In de logeerkamer?

Tip: wat dacht je van een futon matras in de logeerkamer? Je bergt het matras zo weer op en gebruikt de kamer weer voor andere dingen. Aan de andere kant: een futon matras hoort in de hoofd slaapkamer, alleen al vanwege het comfort dat dit matras te bieden heeft. Voor meer tips over slaapcomfort kun je terecht bij de Texelse Slaapfabriek, dé specialist op het gebied van futon matrassen.