Ga je scheiden? Op deze manier verdeel je zonder stress jullie inboedel

Een scheiding is nooit leuk. Als je gaat scheiden zal de gezamenlijke inboedel eerlijk verdeeld moeten worden. Dit is van belang zodat beide partijen op een goede manier door kunnen gaan met hun leven. Indien de inboedel naar jouw mening of je ex zijn of haar mening niet eerlijk verdeeld wordt, kan dit voor een hoop problemen en stress zorgen. Zeker als er nog een kind in het spel is, is dit een vervelend probleem. Toch zie je dat dit probleem zich vaak voordoet en daarom lees je hier hoe je eerlijk je inboedel kunt verdelen. Dit kan namelijk makkelijk zonder dat daar stress en ruzie aan te pas hoeven te komen.

Schakel een mediator in

Er zijn een hoop mogelijkheden om de inboedel te verdelen bij een scheiding. De meest eerlijke manier als je terecht bent gekomen in een scheiding, is door een mediator in te schakelen. Het inschakelen van een mediator is niet alleen voor bestaande conflicten. Je kunt ook een mediator inschakelen om een conflict te voorkomen. Het is erg verstandig om dit ook te doen, want de kans op misverstanden is erg groot. Dit is vervelend en hier zitten beide partijen niet op te wachten. Een mediator is een bemiddelaar die alles wettelijk eerlijk zal verdelen. Het is één stap voor een rechtszaak, maar de kosten voor mediation zijn aanzienlijk minder. 

Redenen waardoor veel mensen twijfelen aan mediation

Veel mensen twijfelen om direct een mediator in te schakelen. Dit kan zijn om kosten te besparen of dit kan zijn omdat zij denken dat alles simpel eerlijk verdeeld kan worden. Als je een mediator niet in wilt schakelen om kosten te besparen is dit erg onverstandig. De kosten voor een mediator zijn waarschijnlijk lager dan dat je denkt. Daarnaast is het de beste keuze die je kunt maken als je gaat scheiden.