Ga je verbouwen in je nieuwe woning? Bekijk deze tips

geregeld met de makelaar, notaris en de bank en dan is het huis echt van jou. Je kunt er nu mee gaan doen wat jij wilt. Je kunt besluiten om een aantal kleine aanpassingen te doen zoals het verven van een aantal muren of het behangen van je muren. Maar je kunt het ook groot gaan aanpakken en je huis gaan verbouwen. Je kunt dan zelf gaan slopen en een bouwbedrijf het weer laten opbouwen. Maar misschien ben je zelf wel heel handig of is iemand uit je omgeving dat waar je het samen mee kan doen. Dit is gezellig en scheelt een hele hoop geld. Maar je moet dan wel genoeg tijd hebben om te verbouwen, want het meeste zal dan ’s avonds of in de weekenden moeten gebeuren omdat je ook nog je eigen werk hebt. Je kunt  natuurlijk af en toe een dag vrij nemen maar op den duur zijn die ook op. Ook kost het zelf verbouwen een hele hoop energie en heb je je slaap ook hard nodig. In dit artikel gaan we je een aantal hele handige tips geven die je kunnen helpen met verbouwen. 

Handige verbouwtips! 

Tip 1: als je eenmaal plannen aan het maken ben voor je nieuwe huis kan het zomaar zijn dat je het financiële plaatje vergeet. Daarom kun je het beste van te voren een begroting maken. Zo kun je het beste overzicht houden in je uitgaven. Want met een verbouwing gaat dat vaak harder dan je denkt en hoopt. 

Tip 2: maak voordat je met een aannemer gaat praten zelf al een plan van wat je in je hoofd hebt. Je kunt dan samen kijken naar je plan en vaak geeft hij dan handige feedback op jou plan. Samen kom je dan tot een nieuw goed kloppend plan. 

Tip 3: het contact dat je hebt met je aannemer is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat je hem genoeg spreekt om te weten wat er allemaal in je huis gaande is. Ook kan het wel eens gebeuren dat je een mening verschil met elkaar hebt dit kan natuurlijk gebeuren maar zorg er dan wel voor dat je er samen uit komt. Want als je in een ruzie beland ben je nog verder van je verbouwing af. 

De verhuizing

Na de hele verbouwing kan je opzoek gaan naar een verhuisbedrijf. Je kunt eerst het beste opzoek gaan via het internet. Als je uit de buurt van Rotterdam komt kan je dan zoeken op verhuisbedrijf Rotterdam of op verhuishulp Rotterdam. Zo vind je alle verhuisbedrijven in de buurt van Rotterdam. Maar je kunt ook aan bekenden vragen of zij misschien ervaring hebben met een goed verhuisbedrijf. Ook kun je op internet kijken naar goede recensies zo weet je precies of ze wel echt betrouwbaar zijn.