Ga je verhuizen naar het buitenland? Vergeet dit vooral niet

Ben je van plan om te verhuizen naar het buitenland? lees dit artikel dan zeker even! Voor een gewone verhuizing binnen Nederland moeten er al een heel aantal dingen worden geregeld, laat staan als je naar het buitenland verhuist. Er zijn heel veel redenen waardoor je kunt verhuizen naar het buitenland denk aan je werk, een studie of misschien wel een nieuwe liefde uit het buitenland. Je hebt daar allemaal een andere reden voor. 

Deze dingen zullen gaan veranderen als je in het buitenland gaat wonen 

Het is natuurlijk super gaaf om ergens anders op deze wereld te gaan wonen. Maar er zullen ook dingen zijn die je enorm gaat missen. En dat hoeft dan nog niet eens om Nederland te gaan maar vooral bepaalde gewoonte en ook de mensen. 

Als je in het buitenland gaat wonen zal je met twee werelden te maken hebben. Je hebt je nieuwe thuis maar je zal ook altijd je oude thuis houden. Het spreken van twee talen en het hebben van twee verschillende munt eenheden in je portemonnee zal zeker in het begin verwarrend zijn.  Je zal op den duur gaan wennen en de twee werelden zullen ook wel door elkaar gaan lopen maar dit heeft wel even wat tijd nodig. Het is daarom ook goed om jezelf die tijd te geven. 

Ook zal je gaan merken wie je echte vrienden zijn. Je laat in Nederland waarschijnlijk veel mensen achter en dat zal echt niet makkelijk zijn! Maar doordat je mensen niet meer ziet zal je wel zien wie je echte vrienden zijn. En deze vriendschappen worden dan ook hechter!

Ook moet je gaan accepteren dat er veel dingen gaan gebeuren waar jij helaas niet bij kan zijn. Misschien dat je wel een schuldgevoel daarover gaat krijgen. Maar probeer het dan ook van de andere kant te bekijken jou vrienden maken jou hoogtepunten in je leven ook niet mee. Probeer het te accepteren en uiteindelijk naast je neer te leggen. 

Wat moet je allemaal regelen? 

Om voor goed naar het buitenland te kunnen moet je een heel aantal dingen gaan regelen. Misschien heb je geen idee meer wat er allemaal moet gebeuren en raak je de weg een beetje kwijt. Op internet vind je echt alles wat je moet weten! Eén van de belangrijkste dingen om te doen is het aangeven bij de gemeente dat je gaat emigreren. Zij schrijven je dan uit. Ook moeten belastingen, verzekeringen en pensioenen allemaal op de hoogte zijn van jou vertrek. 

De grote verhuizing 

Nadat je alles hebt geregeld moet je ook nog daadwerkelijk gaan verhuizen. Voor een internationale verhuizing moet je jezelf goed voorbereiden. Want als je iets vergeet dan kan je echt niet zomaar even terug. Daarom is het heel belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. Maak bijvoorbeeld lijstjes en werk deze af. Zo raak je niet snel in de war en kan je alles terug vinden van je lijstje. Een verhuizing naar Duitsland brengt bijvoorbeeld heel veel minder teweeg dan een verhuizing naar Canada. De transport van je spullen zal dan lastiger worden en moet je dan vaak uitbesteden.