Ga voor duurzame nieuwe woningen

Als woningen nieuw gebouwd worden, wordt daarbij tegenwoordig zoveel mogelijk rekening gehouden met milieueisen en duurzaamheid. Er wordt zoveel mogelijk naar gestreefd dat een woning veilig, goed en duurzaam is zodat je er lang met plezier in wonen kunt. Hoe woningen steeds duurzamer worden gebouwd kun je overal lezen en tevens wat voor materiaal daarvoor gebruikt wordt. Dit kunnen heel verschillende materialen zijn die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. 

Wat is Marlan? 

Een materiaal dat tegenwoordig veel wordt toegepast, ook in de woningbouw, is Marlan. Dit is een hoogwaardige kunststof die heel diverse en veel toepassingen kent. Marlan heeft een zogenaamde Solid Surface, hetgeen zoveel betekent als duurzaam oppervlaktemateriaal. Het materiaal kan daarom door architecten en ontwerpers makkelijk ingezet worden bij tal van projecten. 

Eigenschappen van Marlan

Het materiaal Marlan heeft als belangrijkste eigenschappen dat het niet poreus is, vochtbestendig, naadloos verlijmd kan worden en in alle vormen die je maar wenst gegoten kan worden. Zo zit je dus niet vast aan een bepaalde vorm of grootte maar kun je ermee doen wat je voor ogen hebt als ontwerper of aannemer. Daarnaast is het in iedere kleur verkrijgbaar dus als je het voor toepassingen in huis gebruikt, is er altijd wel een kleur te vinden die passend is. 

Toepassingen van Marlan

Omdat Marlan bijzonder flexibel is in het gebruik wordt dit van origine Nederlandse product veel ingezet voor de bouw van zorginstellingen en in de horeca maar ook voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen en overheidsgebouwen. Het gaat om hard kunststof dat duurzaam is en tevens milieuvriendelijk gemaakt wordt. Het gaat heel lang mee en is bijzonder hygiënisch zodat het voor veel toepassingen gebruikt kan worden. 

Materiaal doet toch natuurlijk aan

Niet zo’n grote fan van kunststof of denk je dat dit onnatuurlijk en koud aandoet omdat het om een niet natuurlijk materiaal gaat? Dan is Marlan toch een goede oplossing want het is uit diverse bestanddelen gemaakt waardoor het niet koud aanvoelt en eruit ziet al een soort stenen oppervlak. Derhalve is de toepassing ideaal voor in bijvoorbeeld keukens en badkamers en maakt dit de woning nog duurzamer. Dat is wel belangrijk in de huidige tijd natuurlijk. Hoe meer duurzaam materiaal er gebruikt wordt hoe beter voor het milieu en je kunt er ook nog eens lang gebruik van maken. Als iets lang meegaat scheelt dit uiteraard ook weer in de kosten die je maakt. 

Voor toepassingen in nieuwbouw, met bijvoorbeeld bodemwarmte uit de grond halen en daarmee woningen verwarmen is een toepassing die ook veel gebruikt gaat worden. Daar zijn allerlei nieuwe voordelen van.