Geld besparen bij het inrichten van je nieuwe huis

Niet alleen het verhuizen naar een nieuwe woning kost veel geld, ook het inrichten van je nieuwe woning brengt de nodige kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de muren, het leggen van de nieuwe vloeren, enzovoorts. Vaak wil je een nieuwe woning helemaal naar eigen smaak inrichten, waardoor je zo min mogelijk op je nieuwe meubels en accessoires wilt bezuinigen. Toch zijn er een aantal manieren om op een slimme manier geld te besparen tijdens het inrichten van je nieuwe woning. Deze tips gelden overigens niet alleen voor nieuwe woningen, maar ook voor mensen die hun bestaande woning willen vernieuwen. Wanneer betrek jij je nieuwe huis?

Tweedehands meubels vaak goed en goedkoop

Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen bij het inrichten van je nieuwe huis is door voor tweedehands meubels te kiezen. Denk aan een tweedehands bed, een tweedehands fauteuil, enzovoorts. Op internet vind je verschillende websites waarop dergelijke tweedehands meubels door particuliere verkopers worden aangeboden. Ook zijn er diverse fysieke winkels die tweedehands meubels aanbieden.

Tip: schrijf meubels met lichte beschadigingen niet meteen af! In sommige gevallen zal het relatief eenvoudig zijn om de beschadigingen zelf te herstellen. Zo ben je alsnog veel goedkoper uit dan bij de aanschaf van nieuwe meubels.

Koop meubels in de uitverkoop

Naast de mogelijkheid om meubels tweedehands van particuliere verkopers over te nemen, kun je ook koopjes in de uitverkoop spotten. Denk bijvoorbeeld aan een goedkoop bed in de Auping outlet, een mooie bank en fauteuil in de uitverkoop van een bankenwinkel, enzovoorts. In veel gevallen zal het zelfs mogelijk zijn om bij de aankoop van meerdere meubels iets op de prijs af te dingen tijdens de aanschaf van de meubels. Dit geldt natuurlijk alleen voor de aankoop van meubels in een fysieke winkel. Zo wordt het inrichten van je nieuwe huis nog voordeliger!