Gietvloer in huis of in de sporthal?

Zoekt je een nieuwe gietvloer voor in je huis, bedrijfspand, als sportvloer of in de winkel? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Gietvloeren zijn prachtig voor elk interieur en voor elke toepassing. Er is de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het leggen van gietvloeren voor industriële toepassingen maar ook consumenten kunnen kiezen steeds vaker voor een gietvloer. Je zult zien dat de gietvloer voor elk interieur een mooie oplossing biedt.

Verschillende soorten gietvloeren

Ben je op zoek naar een gietvloer en wil je weten welke soorten er allemaal zijn? Onderstaand een overzicht van de verschillende soorten gietvloeren. De meeste gietvloeren worden gebruikt in de industrie, de eigenschappen zijn daarop aangepast en zijn dus niet geschikt voor een woning of kantoor.

Betonvloeren

Betonvloeren worden ook wel egaline vloeren, woonbeton of gietmortel genoemd. Deze vloeren zijn gebonden met cement en zijn alleen geschikt voor de industrie en dus niet voor een woning. Ze hebben een industrieel uiterlijk, zijn in weinig kleuren verkrijgbaar en zijn niet poriën dicht. Omdat de vloeren cementgebonden zijn, kunnen ze geen werking opvangen van de ondergrond en zijn daarom erg geschikt voor nieuwbouw.

Epoxy Gietvloeren

Deze gietvloer is van hoogglans kunststof met de mogelijkheid tot matte afwerking. Ook deze vloer is niet geschikt voor een woning of kantoor. Epoxy gietvloeren zijn harde vloeren met een hoge stootbelasting en zijn dus erg geschikt voor garages, bedrijfshallen en bouwmarkten. Deze vloer is in vele kleuren te verkrijgen en kan gemengd worden totdat de vloer het uiterlijk krijgt van beton.

Polyurethaan Gietvloeren

De polyurethaan gietvloer is een vloer die wel in een woning of kantoor toegepast kan worden. De vloer is verkrijgbaar in vele kleuren en wordt afgewerkt in mat of glans. Deze vloeren zijn poriën dicht en scheur overbruggend en ze hebben een hoge slijtvastheid en krasvastheid.

De populariteit van gietvloeren

Gietvloeren zijn erg populair door het hoge duurzame karakter (ze gaan een leven lang mee) en ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast geven ze elk bedrijf of woning een strak en modern uiterlijk. Gietvloeren zijn makkelijk schoon te houden en allergie vriendelijk. Ze zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren en zijn zo in elk interieur goed toe te passen. Omdat een gietvloer van flexibel materiaal gemaakt is kun je het over elke vloer plaatsen. Zorg wel voor viltjes onder de stoelen, dat beschermt de vloer. De laatste jaren kiezen dan ook steeds meer particulieren om deze redenen voor een gietvloer.