Gietvloer voor in uw nieuwe woning

Voor mensen die net een nieuw huis hebben gekocht of druk in een verbouwing zitten is een goede vloer erg belangrijk. Dit is immers de basis van je (nieuwe) huis. Een van de opties is een gietvloer. Deze ziet er altijd erg strak uit en kan makkelijk worden opgeleverd. Bij de gietvloeren is er nog een onderscheid tussen de epoxy, de polyurethaan, de UV en de betonnen gietvloer. Ze worden allen letterlijk in uw ruimten gegoten maar het verschil zit hem in het materiaal en het uiterlijk. Het voordeel van alle gietvloeren is dat u zelf de hardheid van het materiaal en de kleur ervan kiest.

Duurzaamheid en uiterlijk

Gietvloeren zijn uiterst duurzaam omdat ze erg slijtvast zijn. Dit komt mede door de hardheid van de verschillende soorten gietvloeren, maar ook doordat er geen randjes aan de vloeren zelf zitten. Hierdoor wordt het slijtproces simpelweg vertraagd en kan uw vloer langer mee. De uiterlijke verschijning van een gietvloer is ook erg typerend aangezien het een geheel is. In tegenstelling tot de meeste vloeren hoeft er niet gemetseld te worden en zijn er dus geen randen en naden te vinden in de vloer.

Hygiëne staat voorop

Veel mensen kiezen voor de gietvloeren omdat ze makkelijk schoon te maken en schoon te houden zijn. Het ontbreken van de naadjes en randen waar altijd vuil en stof achter blijft plakken is een groot voordeel. Daarnaast is het makkelijker om met een dweil of een bezem over een groot geheel te gaan en hoef je nooit bang te zijn dat het vuil ergens achter blijft steken.