Gordijnen op maat bestellen, overbodige kosten?

Voor het merendeel van de soorten raamdecoratie die op de markt is terug te vinden geldt dat je ze op twee verschillende manieren kan bestellen. Dit is voor voor gordijnen niet anders. In eerste instantie zijn er natuurlijk heel wat standaard gordijnen op de markt terug te vinden, maar je kan ook kiezen voor gordijnen op maat. Deze laatste optie lijkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd te zijn, maar eigenlijk is dat niet correct. Sterker nog, in bepaalde gevallen kunnen we stellen dat het kopen van maatwerk gordijnen een absolute must is. Waarom dat precies zo is en waarom ook jij gebaat kan zijn bij maatwerk gordijnen laten we je graag ontdekken middels de onderstaande informatie.

Wanneer kies je voor gordijnen op maat? 

Het is belangrijk om er je bewust van te zijn dat er door de jaren heen binnen de bouwsector heel wat verschillende veranderingen zijn opgetreden. Vroeger was het dan ook zo dat de eisen van heel wat mensen een stuk beperkter waren dan tegenwoordig het geval is. Daarbij werd er in het merendeel van de gevallen ook gekozen voor bijvoorbeeld een raam met standaard afmetingen. Tegenwoordig is dat wel even anders. Mensen houden van grote raampartijen omdat ze op die manier ook kunnen profiteren van een optimale lichtinval. Het probleem hierbij is echter wel dat standaard gordijnen hier wellicht niet zo geschikt voor zullen zijn. De keuze voor gordijnen op maat zal in dat geval wellicht al snel zijn gemaakt. Je wil er namelijk wel honderd procent zeker van zijn dat je gordijnen echt goed aansluiten op je ramen. Is dat niet het het geval? Dan schieten ze eigenlijk hun doel compleet voorbij.

Liggen de kosten echt zoveel hoger? 

De kosten die je aangerekend krijgt bij de keuze voor gordijnen op maat liggen uiteraard hoger in vergelijking met standaard exemplaren. Dit is het gevolg van het feit dat er heel wat meer werkuren in gaan zitten. Bovendien moeten de gordijnen natuurlijk worden gemaakt volgens de aangegeven afmetingen waardoor ze niet zomaar in massa geproduceerd kunnen worden. Alles bij elkaar gezien is het zo dat je de hogere kostprijs van gordijnen op maat wel op verschillende manieren kan drukken. Zo speelt ook de keuze van het materiaal een ongelofelijk grote rol. Door de kosten van de materialen te drukken zal je kunnen vaststellen dat ook je maatwerk gordijnen meteen financieel veel interessanter zullen uitvallen.

Wie gaat de gordijnen inmeten?

Last but not least, op het ogenblik dat je gordijnen op maat gaat laten maken moet je er natuurlijk rekening mee houden dat de gordijnen ingemeten zullen moeten worden. Voor dat inmeten geldt dat het in eerste instantie misschien eenvoudig lijkt, maar een foutje is in de praktijk zo gemaakt. Het kleinste foutje kan er echter voor zorgen dat de gordijnen niet goed zullen passen bij je ramen. Twijfel je dus met andere woorden of je het inmeten wel echt goed zelf zal kunnen doen? Dan kan het wellicht (veel) interessanter zijn om dit uit te besteden aan een echte specialist. Let wel, hier kunnen extra kosten voor aangerekend worden.

 

Bij www.echtgordijn.nl bestel je de mooiste gordijnen en vouwgordijnen!