Gyvlon

Gyvlon is een dekvloer die kwaliteit garandeert. Daar het redelijk vloeibaar is, is het ook gebruiksvriendelijke. Het krijgt meer en meer de voorkeur op andere gietvloeren vanwege de specifieke samenstelling en de mogelijke tot recyclage. Een gyvlon dekvloer heeft door de zijn samenstelling een uitzonderlijk hoge geleidbaarheid. Het is de ideale dekvloer bij het gebruik van vloerverwarming omdat het de warmte zeer snel kan opnemen maar ze slechts geleidelijk en gelijkmatig afgeeft in de leefruimtes. Het aanleggen van een gyvlon vloer is minder arbeidsintensief en kan dus veel sneller geplaatst worden. Oppervlaktes tot meer dan 1500 vierkante meter per dag zijn geen uitzondering.

Specifieke Kenmerken
-Gyvlon is uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat, door de vloeibaarheid van het materiaal, de buizen volledig kunnen ingekapseld worden. Daardoor verbetert de warmteoverdracht van de buizen naar de vloer. Dit kenmerk, in combinatie met de zeer goede thermische geleiding, heeft een verbeterde warmteopname en een gelijkmatige afgifte van de warmte tot gevolg.
-Doordat gyvlon snel uithardt, is het binnen maximum 48 uur beloopbaar. Daardoor zullen andere werken die moeten uitgevoerd worden weinig of geen vertraging oplopen.
-Gyvlon heeft de speciale eigenschap dat het perfect toepasbaar is in gebouwen waar hygiëne heel belangrijk. Dit komt doordat gyvlon, in tegenstelling tot cement en zand, helemaal eiwitvrij is. De afwezigheid van eiwit zorgt ervoor dat er zich geen bacteriën in de vloer kunnen nestelen. Het wordt dan ook vaak gebruikt in ziekenhuizen, labo’s, grootkeukens, enzovoort.
-Zeker niet onbelangrijk is de brandstofbesparing. Bij de traditionele vloerverwarming kunt u tot 10% besparen op stookkosten. De besparing kan oplopen tot 40% bij het gebruik van een warmtepomp.
-Gyvlon is geschikt voor een grote oppervlakte. Er kan tot 1000 m² in een stuk gegoten worden, tot 300 m² bij het gebruik van vloerverwarming. Dit is aanzienlijk meer dan bij de traditionele gietvloeren met cement en zand waar er maximum tot 40 m² in één stuk mag gegoten worden. Daarnaast heeft het ook een lage krimpfactor. Daardoor ontstaan er weinig of geen oneffenheden of barsten tijdens het droogproces.
-Gyvlon wordt voor 98% gemaakt uit gerecycleerd bouw- en sloopafval. Vermengd met geselecteerde aggregaten en additieven komt men, door de toevoeging van water, een vloeiende dekvloer. Voor de productie van 1000 m² redt men ongeveer 40 ton afval van de stortplaats of de verbrandingsoven.

Door de specifieke kenmerken zorgt het gebruik van een vloeiende gyvlon dekvloer voor de perfecte onderlaag voor een toplaag met parket, tegels of vinyl.