Handige hulpmiddelen in de keuken

Een mooie spreuk luidt: liefde in de pan is een glimlach aan tafel. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer men met liefde en plezier kookt, dit ook te proeven is aan het voorgeschoteld gerecht. Om nog meer met liefde en plezier te koken, hebben wij als kokende vrouwen en mannen echter wel bepaalde hulpmiddelen nodig. Deze hulpmiddelen kunnen ons leven vergemakkelijken en daardoor kunnen we in korte tijd heerlijke maaltijden tevoorschijn toveren als een ware keukenprins of prinses.

Er zijn allerlei hulpmiddelen bedacht voor in de keuken, van kleine hulpmiddelen tot aan grotere varianten.

Zo zijn er speciale blikopeners op de markt die het ook voor de linkshandige keukenprinsen en prinsessen makkelijker maakt om blikjes te openen. Hierbij kan er gedacht worden aan blikopeners die zonder veel kracht draaidoppen, lipsluitingen en kroonkurken kunnen openen. Ook kan er gekozen worden voor een opener met een ergonomisch handvat wat zorgt voor een betere grip.

Ook zijn er potopeners beschikbaar, die zonder al te veel inspanning potten kunnen openen en sluiten. De potopener kan over het algemeen worden gebruikt bij alle maten tot aan 10cm, ligt comfortabel in de hand en glijdt niet weg tijdens het gebruik. Dit is bijvoorbeeld een handige hulpmiddel voor mensen die moeite hebben om kracht te gebruiken in de handen of om op een snellere manier klaar te zijn.

Om het snijden van een ui te vergemakkelijken, zijn er tegenwoordig uienkammen beschikbaar. De uienkam houdt de ui op zijn plek, waardoor uw vingers voortaan niet meer ruiken naar ui als u dit ingrediënt gebruikt in uw gerechten. Ook kunt u zich dan niet in de vingers snijden en bent u sneller klaar met het snijden.

Het is natuurlijk leuk om allerlei hulpmiddelen te hebben in huis, maar deze moeten ook opgeborgen worden en een keuken is altijd te klein. Een keukentrolley biedt hierbij de ideale oplossing, dit is feitelijk een extra kastje met meerdere schappen en staat vaak op wieltjes. Zo kan de trolley op een makkelijke wijze verplaatst worden. Dit extra kastje is veelal te verkrijgen in verschillende formaten, waardoor u kunt kiezen voor een formaat die het beste past in uw keuken. Meer lezen over handige keukenhulpmiddelen zoals een keukentrolley? Neem eens een kijkje op www.meerkeuken.nl!