Heerlijk genieten van een zwembad in de tuin

Niks is heerlijker dan een frisse duik in je eigen zwembad. Zeker nu de zomers in ons land steeds een beetje warmer worden en de drukte op de stranden en in de openbare zwembaden steeds meer toeneemt. Met een eigen zwembad in de tuin kun je een warme zomerdag heerlijk doorbrengen aan het water, zonder drukte. Hoe lekker is dat? Een zwembad kun je in verschillende prijscategorieën kopen. Elk zwembad heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier alles over zwembaden en hun voor- en nadelen.

Opblaasbaar zwembad

De goedkoopste oplossing wanneer je een eigen zwembad in de tuin wilt, is een opblaasbaar zwembad. Deze zwembaden zijn in een mum van tijd opgezet en kun je ook snel weer afbreken wanneer het weer omslaat. Het nadeel is de grootte van deze zwembaden. Vaak zijn ze erg klein en is baantjes trekken niet mogelijk. Ook is het moeilijk deze zwembaden schoon te houden. Met een zwembadfilter en chloortabletten lukt het wel aardig, maar het is wel belangrijk dat je dit goed bijhoudt. Anders is de kans op een groen zwembad met alggroei erg groot.

Opbouw zwembaden

Ook een opbouwzwembad is niet heel moeilijk om op te zetten of af te breken. Ook wat kosten betreft vallen deze zwembaden nog in een goedkoop alternatief. Baantjes trekken is echter nog steeds niet echt mogelijk. Je zou daarentegen wel rond kunnen dobberen op je luchtbed. Om deze zwembaden schoon te houden, het is immers een flink karwei om de opbouw zwembaden steeds opnieuw te vullen, is een filterpomp en chloortabletten ook erg belangrijk. Met opbouwzwembaden heb je dus wel wat verkoeling in de achtertuin, maar echt zwemmen is er niet bij.

Polypropyleen zwembaden

Heb jij de ruimte en wil je ook als het wat koeler wordt toch kunnen genieten van een eigen zwembad? Dan is een professioneel inbouwzwembad van polypropyleen een echte aanrader. Deze zwembaden worden geplaatst en monteert door de professionele zwembadbouwer en zijn voorzien van filterpomp en zuiveringsinstallatie. Je hoeft niet met losse chloortabletten aan de slag, maar alles is mooi weggewerkt. Ook wordt een polypropyleen zwembad voorzien van een warmtepomp. Zo heb je altijd heerlijk water en kun je zelfs op een wat koelere zomeravond een poolparty organiseren.

De voordelen van een eigen zwembad

Een eigen zwembad heeft als grootste voordeel, de vrijheid. Je kunt wanneer je maar wilt een frisse duik nemen. Daarnaast kun je genieten van zomerse dagen in je eigen achtertuin zonder alle drukte om je heen. Wanneer je besluit een polypropyleen zwembad te laten bouwen, zit je niet lang met de rommel. Het zwembad wordt namelijk als één geheel naar jouw tuin gebracht en daar wordt het geïnstalleerd door professionele zwembadbouwers. Je hebt er geen omkijken naar! Hoe makkelijk is dat!