Het gebruik van Renovlies behang

De muren in uw woning dragen bij aan de totale sfeerbeleving. Het is dan ook belangrijk dat de muren worden voorzien van goed stucwerk of mooi behang. Voordeel van behang tegenover stucwerk is de mogelijkheid tot het aanbrengen van vele kleuren en patronen. Daarbij is behang ook een stuk goedkoper. Renovlies is een erg veel gebruikte behangsoort in de laatste jaren. In dit artikel behandelen we de eigenschappen en voordelen.

Eigenschappen
Renovlies behang kent enkele specifieke eigenschappen. Geen enkele soort behang heeft zo’n scheur-overbruggende werking als Renovlies. Door deze werking worden kleine scheuren en oneffenheden zonder moeite weggewerkt. Het is wel verstandig om de grotere gaten in de muur van te voren af te dichten. Goed aangebracht Renovlies is niet te onderscheiden van echt stucwerk. Daarbij is het materiaal erg flexibel, afwasbaar, moeilijk ontvlambaar en vochtafstotend. Hierdoor zal het behang niet krimpen na het aanbrengen.

Overschilderen
Zoals elk vliesbehang is ook Renovlies erg goed over te schilderen. Dit betekend men haast elke kleur aan een wand kan meegeven. Doordat het materiaal geen vocht opneemt wordt ook geen verf geabsorbeerd. Er kan goed gebruik worden gemaakt van verfrollers waardoor er geen strepen ontstaan en u een egale wand overhoudt.

Types behang
Er zijn verschillende types en diktes Renovlies te onderscheiden. Het ‘’normale’’ glasvezelbehang heeft een dikte van 120-150g. Daarnaast hebben we de extra dikke variant van 150-180g. Deze variant is schokvast. Voor de optimale isolatie en stevigheid is er zelfs Renovlies van 600g te verkrijgen.

Prijs
In verhouding tot normaal behang is Renovlies vrij duur. Toch wordt de behangsoort veelal vergeleken met goed stucwerk. De kosten van een gestucte muur liggen vele malen hoger. De prijs is dus relatief goed te noemen. Helemaal voor de geboden eigenschappen met bijbehorende voordelen.