Hier moet je aan denken als je een woonblog wilt beginnen

Erg veel mensen delen graag ervaringen en meningen over hun hobby’s of interesses met anderen. Dit is tegenwoordig makkelijk mogelijk via een blog. Bovendien is het zelfs mogelijk om daar geld mee te verdienen. Lijkt dit je wel wat? Dan is dit artikel geschikt voor jou. In dit artikel wordt er namelijk uitgelegd hoe je een eigen woonblog kunt beginnen.

Een domeinnaam registreren


Om te beginnen is het bij het maken van een website in ieder geval van belang dat je een domeinnaam registreert. Het registreren van een domeinnaam is erg simpel en kan via het internet. Bij het kiezen van een domeinnaam is het wel belangrijk om een geschikte naam te kiezen die bij de blog past. Dit is zo omdat je domeinnaam de naam van de website wordt. Er zijn verschillende websites waar je een domeinnaam kunt registreren en het maakt niet zoveel uit waar je dit doet. Als je ook je hostingpakket bij dezelfde aanbieder afsluit, is het wel van belang om een goede keuze te maken.

Een hostingpakket uitkiezen


De tweede stap is dan ook het uitkiezen van een hostingpakket. Als je wilt dat je website online staat, is de hosting noodzakelijk. Er zijn erg veel verschillende hosting pakketten mogelijk, dus het is van belang dat je jezelf hierin verdiept. Als je een hele grote website gaat maken waar je veel bezoekers op verwacht, is het handig om een Virtual Private Server tot je beschikking te hebben. Dat is een privé server waar al je documenten en belangrijke gegeven veilig op worden geslagen. Hosting zorgt ervoor dat je website op een server en dus online staat. Daarnaast zorgt hosting er ook voor dat je website geüpdatet wordt zodra dit mogelijk is. Tot slot zorgt hosting ook voor een bescherming tegen aanvallen van derden. Verder zul je naast een hostingpakket wel nog iets moeten doen om je website goed te beveiligen.


De beveiliging van je website

Zodra je ook een hostingpakket uit hebt gekozen kan je door naar de volgende stap. De volgende stap is het beveiligen van je website. Dit kan je doen op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende optie om een blog zonder contactformulier of accounts te beveiligen is door een gratis SSL-certificaat aan je website toe te voegen. Indien je wel van plan bent om mensen accounts te laten maken en mogelijk zelfs spullen wilt verkopen in de toekomst kun je beter voor een betaald SSL-certificaat kiezen. Er zijn verschillende SSL-certificaten waar je voor moet betalen, dus verdiep je hier goed in.
Een webdesign software
Nu ook de beveiliging van je website geregeld is kun je door naar het ontwikkelen van de website. Voor de ontwikkeling van je website is een webdesign software nodig. Dit is een software waar je overzichtelijk je website in kunt ontwikkelen. Er zijn hierbij ook erg veel verschillende mogelijkheden en veel verschillende prijscategorieën. Hierom is het van belang om jezelf hier goed in te verdiepen, want ieder blog ziet er ander uit.