Hier moet je op letten bij het bestellen van horeca servies

Ben je van plan binnenkort een nieuw restaurant te openen? Of wil je alleen weten waar je op moet letten bij het bestellen van servies? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het bestellen van horeca servies.

De kwaliteit

Het is belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit, gebruiksgemak en de uitstraling. Het is van belang dat je goed kijkt naar wat je wel en niet wilt. Gaat het vaker dan twee keer door de vaatwasser per dag? Zorg er dan voor dat het stevig genoeg is. Porselein servies is bijvoorbeeld heel sterk. Soms is servies dat er mooi uitziet niet stevig genoeg. Het gaat snel stuk of het is te zwaar. Dan kan je beter voor een alternatief gaan, zodat het wel stevig is en langer mee gaat.

Gebruiksgemak

Moet er veel gelopen worden met borden? Dan is het verstandig om niet al te zwaar servies te kopen. Heb je weinig opbergruimte in de keuken en moet alles makkelijk te pakken zijn? Kijk dan naar borden die stapelbaar zijn, zodat ze makkelijk gestapeld kunnen worden en het niet te veel ruimte in beslag neemt. Borden met een platte onderkant zijn fijner om te serveren. Hierdoor kunnen er meer borden tegelijk geserveerd worden, waardoor er veel werk en tijd bespaard kan blijven.

De juiste uitstraling

Servies is erg bepalend voor de sfeer van jouw restaurant. Je wilt natuurlijk niet dat het een onsamenhangend geheel is. Ga mee met de trends, zodat het aansluit bij de juiste doelgroep. Gasten komen eerder terug wanneer de totaalbeleving goed is en alles klopt. Dat is toch waar je het voor doet?! Zo zorg je voor mooi opgemaakte tafels.

Het is dus handig om, voordat je horeca servies bestelt, goed onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden.