Hip en praktisch; een badkamer met gietvloer

Een gietvloer wordt steeds populairder. Waar deze vloer in het verleden vaak als ondervloer werd gebruikt, zien velen de gietvloer tegenwoordig graag als echte vloer voor bijvoorbeeld de badkamer. Deze vloer wordt gegoten en niet gelegd zoals vele andere vloerbedekkingen. De gietvloer bestaat uit vier verschillende lagen. Deze lagen flexibele kunststof worden over elkaar heen gegoten. De totale dikte van de gietvloer is ongeveer drie millimeter. Erg leuk is dat deze vloer in alle mogelijke kleuren te verkrijgen is. Je kunt dus precies de kleur krijgen die past bij jouw wensen.

Een gietvloer in de badkamer

Een gietvloer in de badkamer kent vele voordelen zoals het waterdicht zijn van de gietvloer. Het is dus ook prima mogelijk om te douchen op een vloer van dit materiaal. Een gietvloer is ook erg handig omdat dit perfect schoon te houden is. Er trekt geen vuil in de vloer en is gemakkelijk af te nemen met wat water en eenvoudig schoonmaakmiddel. De vloer is wat elastisch en dus ook niet gevoelig voor het ontstaan beschadigingen door bijvoorbeeld het erop laten vallen van zware voorwerpen. De vloer is erg slijtvast en daardoor heel duurzaam.

Geen koude voeten op een gietvloer

Een gietvloer in de badkamer heeft nog als grote voordeel dat het niet koud aanvoelt wanneer je met je blote voeten op de vloer loopt. Een tegelvloer heeft deze vervelende eigenschap wel. Wanneer je een gietvloer wil in de badkamer en je vindt het alsnog wat te koud aanvoelen is het ook een mogelijkheid deze vloer te combineren met vloerverwarming in de badkamer.

Kosten gietvloer

Het hebben van een gietvloer in de badkamer heeft ook enkele kleine nadelen. Zo is het laten gieten van een gietvloer erg kostbaar. Per m2 moet je rekenen op ongeveer 100 euro. Dit komt omdat het erg veel werk is om de vloer te gieten. De verschillende laten moeten na elkaar gegoten worden en dit kan niet direct achter elkaar gebeuren. Dit zal dus zeker enkele dagen in beslag nemen. In tegenstelling tot het plaatsen dan een andere vloer, is het gieten van een gietvloer echt een klus voor een professional.

Wil je jouw vloer na het aanleggen nog extra laten egaliseren? Bekijk dan de website van de vloer-gigant voor voordelige prijzen!