Hoe behandel ik mijn strandlaken

6

U heeft pas en nieuw strandlaken gekocht en wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. In dit artikel geven wij u tips voor het behoud van uw badlaken zodat u er optimaal plezier van heeft.

De eerste keer
Voordat u uw badlaken de eerste keer gebruikt is het goed de handdoek koud te wassen. Dit kan met een handwas of in de wasmachine. Gebruikt u de wasmachine zorg er de eerste keer dan voor de badlakens niet de hard gecentrifugeerd worden. Door de enorme kracht van het centrifugeren kunnen er ‘kleuren uit het badlaken geslagen worden’ met als gevolg witte strepen. Dit geld overigens ook voor donker beddengoed en spijkerbroeken.

Na het wassen laat u de badhanddoek de eerste keer aan de lucht drogen.

Na dit ritueel zal de handdoek optimaal vocht absorberen en hoeft u zich geen zorgen te maken dat de strandhanddoek nog wat kleur of pluisjes afgeeft.

De volgende keren kunnen de badhanddoeken gewoon met de overige was mee gewassen worden en kunnen ze indien gewenst ook in de droger gedroogd worden. Als u uw handdoeken in de droger droogt, voelen deze zachter aan dan wanneer u de badhanddoeken aan de lucht laat drogen.

Afspoelen
Op een warme zomerdag heeft u lekker gezwommen in het zwembad, wanneer u er 4genoeg van heeft gaat u terug naar de handdoek en laat u uzelf lekker opdrogen in het zonnetje. Herkenbaar?

Zoals u wellicht weet zit er chloor in zwembadwater en chloor heeft een blekend effect, de zon versterkt dit effect. U kunt u dus voorstellen dat wanneer uw handdoek bij de volgende duik in de zon ligt te drogen dit niet bevorderend is voor het behoud van de kleuren van uw strandlaken. Ons advies is dan ook spoel uzelf even af onder de douches zodra u het zwembad uitkomt. Op deze manier kunt zorgeloos van het zonnetje en uw badlaken genieten.

1

Voorkom nare geurtjes
Laat uw handdoeken als het kan drogen voordat u deze in uw strandtas stopt. Mocht het niet anders kunnen omdat u bijvoorbeeld per direct naar huis gaat, laat de tas dan een stukje open staan en haal de strandlakens er direct uit als u thuis bent. Op deze manier voorkomt u dat de handdoeken gaan stikken. Dit geld ook wanneer u de strandhanddoeken gewassen heeft. Laat ze niet de hele nacht in de wastrommel zitten, maar haal de handdoeken zo snel mogelijk na het wassen uit de wasmachine om ze te laten drogen. Zo voorkomt u nare geurtjes.