Hoe brengt u sfeer aan met verlichting?

Je wilt het vanzelfsprekend zo gezellig mogelijk in je woning maken! Niet alleen de inrichting van de woonkamer speelt hier een belangrijke rol bij, ook de inrichting van de slaap- en badkamer in huis. Je eindigt de dag immers altijd in de slaapkamer en begint de dag met een warme douche in de badkamer! Reden genoeg om ook deze ruimtes eens in de zoveel tijd van nieuwe interieurelementen te voorzien voor een gezelligere sfeer. Een van de manieren om de sfeer in huis te verbeteren is het gebruik van verlichting. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van ledverlichting in huis? Ledverlichting is duurzaam, makkelijk te plaatsen en daarbij erg gezellig.

Ledverlichting achter een kast gebruiken

Een van de toepassingen van ledverlichting in huis is het gebruik van ledverlichting achter een kast of bank. Er zijn speciale strips met ledverlichting te koop, die je eenvoudig op het hout van je kast kan plakken met dubbelzijdig plakband. Niet alleen is deze toepassing van ledverlichting in de woon- en slaapkamer een mogelijkheid, ook kun je de ledverlichting in de badkamer gebruiken. Met de ledverlichting wordt de kale, saaie uitstraling van muren en kasten opgefleurd! De verlichting weerkaatst namelijk via de muren je kamers in.

Verschillende kleuren ledverlichting in huis

Naast het feit dat je ledverlichting vrijwel overal in je woning kunt gebruiken, is ledverlichting in verschillende kleuren verkrijgbaar. Soms wordt de ledverlichting zelfs met een bedieningspaneel geleverd, waarmee je de kleur van de ledverlichting eenvoudig aan kunt passen. Laat de kleur bijvoorbeeld automatisch veranderen, laat de kleur verspringen, of stel de kleur zelf in vooraf. Ledverlichting is over het algemeen zonder hulp van een elektricien te bevestigen.

Tip: begin de dag met een warme douche met helder licht in de badkamer en eindig de dag met romantische rode ledverlichting achter de tv-meubel in de woonkamer!

Bron: Elektriciensantwerpen.be