Hoe herken je luxe overhemden

Het is een herkenbare situatie voor heel veel mannen. Je hebt binnenkort een belangrijke presentatie, maar wilt niet met een goedkoop overhemd rondlopen. Je wilt voor luxe, chique en stijl gaan. Alleen dan moet je wel weten wat je moet zoeken. Luxe overhemden vinden vraagt inzicht in wat luxe overhemden precies zijn, waar je luxe overhemden aan kan herkennen en welke merken luxe overhemden verkopen.

 

Wat is een luxe overhemd?

Bij luxe denken we snel aan overdadig, overvloedig en rijkdom. Denk hierbij aan een vakantiehuis met sauna, zwembad en bubbelbad of aan een ketting uitgevoerd met allerlei peperdure parels, diamanten en andere gesteenten. Als je deze lijn doortrekt naar luxe overhemden, houdt dat dus in dat een luxe overhemd een overhemd is dat in overdaad is uitgevoerd.

 

Luxe overhemden zijn beter dan best en prachtiger dan mooi. Luxe overhemden zijn vervaardigd uit de allerbeste stoffen van hoogwaardig kwaliteit, de allerbeste knopen, de mooiste afwerking, de geweldigste verpakking. Luxe overhemden moeten niet goed zijn, maar het aller,- allerbeste. Daarom wordt er bij een luxe overhemd vaak ook gesproken van weelde of overdaad. Luxe overhemden worden vaak gemaakt van zeldzame en / of dure stoffen. Hierdoor zijn luxe overhemden schaars, maar daarmee ook gelijk heel exclusief.

 

De prijzen van luxe overhemden

Luxe overhemden herken je niet alleen aan de stoffen, weving, afwerking en verpakking, maar ook aan de prijs. Dure overhemden zijn vaak luxe overhemden. Een prijs van een luxe overhemd valt algauw boven de 100 euro’s. Het is een bedrag dat je niet 1, 2, 3 uitgeeft, maar je bent dan vaak wel verzekerd van een exclusief en luxe overhemd.

 

Als je het hebt over de echte super-de-luxe overhemden dan kom je toch eerder in de buurt van 400 tot 1000 euro per overhemd. Duur! Maar luxueus absoluut.

 

Echter is de prijs geen goede indicatie of iets een luxe overhemd is of niet. Er zijn ook fabrikanten die confectiekleding verkopen als luxe overhemden. Ze gebruiken normale stoffen, werken slecht af en de weving is niet op z’n best. Toch kunnen de fabrikanten er een duur prijskaartje aan hangen, terwijl de werkelijke prijs twee keer zo laag uit zou moeten vallen.

 

De merken van luxe overhemden
Er zijn een aantal bekende luxe overhemden. Overhemden die niet uit jouw kast mogen missen. Denk hierbij aan luxe OGER overhemden, luxe ARTU Napoli overhemden, luxe Eton overhemden, luxe Gant overhemde, luxe Cirkle of Gentlemen overhemden of luxe Corneliani overhemden.

 

Het meest luxe overhemd ter wereld

Ken jij bijvoorbeeld het allerduurste overhemd ter wereld? Nee, dan spreek je niet over paar honderden euro’s, maar over duizenden euro’s. Het duurste overhemd is 45.000 dollar! Het Zweedse kledingbedrijf ETON heeft dit luxe overhemd ontwikkeld voor de viering van de 80ste verjaardag van het merk.

 

Dit luxe overhemd is gemaakt van het allerbeste Egyptische katoen. De knopen zijn niet van parelmoer. De knopen zijn van diamanten. Ook de manchetknopen zijn ingelegd met witte diamanten. Met recht is dit overhemd het meest luxe overhemd. Alleen zou jij het durven dragen?