Hoe kies je archiefkasten? Check 4 tips!

De levenskwaliteit in de werkomgeving, de productiviteit en de esthetiek van de plaats houden verband met verschillende factoren, zoals design en bedrijfsarchitectuur. Een strategisch en menselijk project omvat, naast andere aspecten, de keuze van de archiefkasten.

Een werkplek zonder kasten voor het opbergen van apparatuur, materiaal en documenten is ondenkbaar. Dergelijk meubilair moet zijn afgestemd op de activiteiten van het bedrijf, de behoeften van de werknemers en de organisatie van de omgeving.

Daarom is de keuze van archiefkasten niet iets triviaals, maar een zeer belangrijke opdracht binnen de context, die een grote invloed heeft op de productiviteit. In dit verband stellen wij 4 fundamentele tips voor om bij dit proces te helpen. Bekijk ze! 

Ergonomie

De voorwaarden die de werknemer worden geboden voor de uitoefening van zijn functie zeggen veel over de inzet van het bedrijf, en hebben een directe invloed op de kwaliteit van de productie en het leven in de omgeving.

De installatie van kasten maakt niet alleen de uitvoering van het werk mogelijk, maar biedt ook comfort en veiligheid, omdat zij deel uitmaakt van het geheel van elementen die de ergonomie van de werkplekken verzekeren. 

Productiviteit

Als de omstandigheden bevorderlijk zijn voor de organisatie van de bouwplaats en de optimalisering van de tijd, is de tendens dat het werk in een kortere periode wordt opgeleverd. Op die manier blijkt de productiviteit te stijgen en wordt in de praktijk een strategischer gebruik van de werklast mogelijk.

Maar hebben archiefkasten wel zo’n directe invloed op de productiviteit? Om deze vraag te beantwoorden, hoeft je alleen maar te denken aan het verschil tussen het vinden van een document dat naar behoren in de kast is opgeborgen en het zoeken in dozen en nog meer dozen die over de sectoren zijn verspreid. 

Welzijn en betrokkenheid van werknemers

In het licht van het bovenstaande zijn dit verwachte resultaten. Het goede gebruik van de tijd, de vloeiendheid van de processen en de organisatie van de omgeving maken het de werknemer gemakkelijk om zijn taken uit te voeren.

Die rust komt tot uiting in het welzijn op het werk en in de toename van het gevoel tot het bedrijf te behoren. Dit is een ander voorbeeld van hoe de bedrijfsarchitectuur de sfeer van organisaties beïnvloedt. 

Kies voor onderdelen die consistent zijn

De kasten maken deel uit van de context en moeten daarom in harmonie zijn met het inrichtingsconcept en de visuele vormgeving van het kantoor.

Als het bedrijf modern is, heeft het geen zin te investeren in zware, serieuze meubels. Maar het bedrijf is traditioneel, conservatief? In dit geval geen futuristisch design of levendige kleur afwerkingen. Begrijp het project en voeg de kasten in deze logica.

Officetopper