Hoe kun je het beste een natuurstenen vloer schoonmaken?

Natuursteen is een term voor allerlei soorten steen. Je kunt hierbij denken aan marmer, graniet of leisteen. Bij een vloer van natuursteen ziet iedere tegel er uniek uit. Een natuurstenen vloer is prachtig maar heeft wel onderhoud nodig. Met een natuurstenen vloer moet je voorzichtig omgaan. Daarom komt bij het goed onderhouden van een natuurstenen vloer het een en ander kijken. We leggen je uit wat je wel en niet moet doen.

Vloer onderhoudsproducten

Natuursteen onderhouden

Het beste kun je een natuurstenen vloer eerst stofzuigen met een speciale parketborstel. In plaats van te stofzuigen kun je ook de vloer vegen met een zachte bezem of borstel. Daarna kun je de vloer dweilen. Zorg dat je hiervoor de juiste vloer onderhoudsproducten gebruikt. Gebruik lauwwarm water en gebruik geen producten met een te hoge PH-waarde, zoals azijn of citroen. Producten met een te hoge PH-waarde kunnen de vloer onherstelbaar beschadigen.  

Kies het juiste schoonmaakmiddel

Voor verschillende soorten natuurstenen vloeren heb je speciale schoonmaakmiddelen. Zo heb je speciale producten voor basalt, marmer en leisteen. Bij Care4floor vind je onderhoudsproducten voor verschillende typen natuurstenen vloeren. Gebruik altijd de juiste dosering, zoals staat aangegeven op de verpakking. Zorg dat de dweil niet te vochtig is, want teveel water is niet goed voor natuurstenen vloeren. Het is ook belangrijk dat de vloer gevoed wordt. Kies dus voor een product dat zowel voedend als reinigend tegelijk is. 

Care4floor

Vlekken op natuursteen

Ook op natuursteen kunnen soms vlekken achterblijven. Zodra je merkt dat er een vlek op de vloer zit, haal deze dan zo snel mogelijk weg met keukenpapier of een theedoek. Zo krijgen de vlekken geen kans om in het vaak poreuze materiaal te trekken. Gebruik nooit agressieve reinigingsproducten of vlekkenverwijderaars. Ook zure producten zoals azijn en citroen zijn geen goed idee. Ook het gebruik van soda wordt afgeraden bij natuurstenen vloeren.