Hoe kun je je woning weren tegen insecten?

Wanneer de zomer er weer aankomt zullen je jezelf en je woning wellicht zoveel mogelijk willen wapenen tegen de insecten die met het mooie weer mee zullen komen. Denk hierbij aan de wespen en muggen die steeds actiever worden in deze periode. Wat kun je daar nu tegen doen? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Klamboe boven je bed hangen

Wil je gedurende een warme zomernacht je slaapkamer van wat frisse lucht voorzien, maar heb je tegelijkertijd geen zin muggen de je dan komen bezoeken en je uit je slaap houden. Het plaatsen van klamboe boven je bed kan hier een prima oplossing voor zijn. Het is niet alleen functioneel, maar het geeft je slaapkamer ook nog eens wat extra’s.

Vliegenraam

Vind je dat klamboe boven je bed niet de oplossing? Wellicht vind je het juist wel heel vervelend om met klamboe te slapen. Dan is het kopen van een vliegenraam ook een ideale oplossing om insecten uit je woning te weren. Een vliegenraam kan namelijk voor de nodige ventilatie zorgen en tegelijkertijd dus ook insecten buiten houden. Daarnaast zijn er ook nog een aantal speciale vliegenramen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook vliegenramen met pollenwerend gaas worden geleverd, welke ideaal zijn voor de hooikoortspatiënten onder ons. Wil je meer weten over vliegenramen? Neem dan eens een kijkje in een blog van een vliegenraam expert.

Ventilator in je woning

Wel lekker koel en geen insecten? Dan is het plaatsen van een ventilator ook een optie. Het zorgt ervoor dat de beestje rondom de ventilator worden weggeblazen en het blijft dus lekker koel. Het nadeel van een ventilator is dat deze luchtkwaliteit niet zo goed als de frisse lucht van buiten en daarnaast is de kans op verkoudheid door een ventilator ook nog eens groter.

Geurtjes in je woning

Wist je dat muggen niet tegen bepaalde geurtjes kunnen? Ze kunnen bijvoorbeeld absoluut niet tegen lavendel en citroen terwijl je wespen juist weer gemakkelijk kunt afschrikken met koffie, azijn en kruidnagel.