Hoe onderhoud je de tuin in de winter?

Als je een tuin hebt, geniet je daar waarschijnlijk erg van in de zomer. Je kunt dan lekker in de zon zitten totdat het donker wordt. Op dat moment wil je natuurlijk het liefst dat jouw tuin er perfect uit ziet. Om dat te bereiken is het belangrijk om de tuin goed te onderhouden. Dat moet niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Het is aan te raden om zo veel mogelijk werk aan de tuin in de zomer te doen. Dit heeft voornamelijk te maken met de temperatuur, het is immers beter weer in de zomer. Voor veel mensen is dat een reden om in de winter helemaal niets aan hun tuin te doen. Dat is zonde aangezien dit een erg slecht effect op de planten in de tuin kan hebben. 

Koop een nieuwe boom

Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om een boom te planten in de winter. Doordat sommige bomen goed tegen de kou kunnen is het zeker mogelijk om een nieuwe boom aan te schaffen in de winter. Veel mensen weten niet goed welke bomen tegen de kou kunnen en welke niet. Om daarachter te komen kun je eens een kijkje nemen op een bomen kwekerij. De mensen die daar werken kunnen jou meer vertellen over welke bomen geschikt zijn voor de winter en welke niet. Door hun expertise heb je hier veel meer aan dan aan een lange zoektocht op het internet. Het is ook een voordeel dat je meteen de boom mee kunt nemen wanneer je weer terug naar huis gaat. Zo wordt het dus een geval twee vliegen in één klap. Je krijgt een deskundig advies waardoor de keuze voor welke boom je moet kiezen een stuk minder moeilijk wordt. Als een boom veel verzorging nodig heeft zal dit duidelijk worden aangegeven door de kweker. Op deze manier weet je zeker dat je een boom kiest die goed bij jouw tuin past. 

Snoei de planten en bomen die je al hebt

De winter is het ideale moment om een boom of plant te gaan snoeien. Dat komt doordat de planten in een soort winterslaap zijn. De sapstroom door de plant of boom neemt dan sterk af waardoor je de plant kunt snoeien zonder dat deze gaat bloeden. Ondanks dat het sap er niet uit zal stromen is de plant na het snoeien wel degelijk slapper dan normaal. Het is dan ook belangrijk dat je de gesnoeide planten goed in de gaten houdt. Als het bijvoorbeeld gaat vriezen loop je het gevaar dat de plant doodvriest. Het is daardoor dan ook sterk af te raden om te gaan snoeien wanneer er de komende dagen vorst is voorspelt. Als je dat wel doet heeft de plant niet genoeg tijd om te herstellen van de schade die is aangebracht door het snoeien. Wanneer je veel hebt moeten snoeien blijf je met een hoop takken achter. Je kunt deze weggooien maar je kunt er ook voor kiezen om het te laten drogen en als haardhout te gebruiken.