Horizontale houten jaloezieën

Ben jij al bekend met de mogelijkheden van jaloezieën? Vroeger waren ze erg bekend, vaak op kantoor of in keukens zag je verticale lamellen hangen. Een lamelle is een ander woord voor Jaloezie. Tegenwoordig is het mogelijk om te kiezen voor horizontale jaloezieën en het lijkt er op dat deze rage de jaloezieën weer helemaal terug brengt op de markt. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo heb je houten jaloezieën of aluminium jaloezieën. Je kunt kiezen voor een robuuste look door voor de brede lamellen te gaan, en als je liever voor een verfijnder uiterlijk kiest dan neem je de wat smallere lamellen. De kleinere jaloezieën staan vooral erg fraai op kleinere ramen.

Samenstellen van jaloezieën

Je kunt jaloezieën op veel verschillende manieren samenstellen. Zoals eerder genoemd kun je kiezen tussen verschillende materialen, maar ook de kleurkeuze is super groot! Daarnaast kan je ook de cassette een kleur geven waarmee je een hele luxe uitstraling kunt creëren wanneer je de cassette de zelfde kleur maakt als de lamellen van de jaloezie.

Waar moet je op letten bij het bestellen van houten jaloezieën?
Allereerst is het bij iedere webshop waar je raamdecoratie aan wilt schaffen van belang dat je goed de maten controleert. Ook is het goed om te kijken of je de goede maten hebt gemeten. Bij veel winkels kan je een kleurenkaart op laten sturen of voorbeelden van stoffen en materialen zodat je ze thuis kunt bekijken, voelen en tegen andere meubels of muren aan houden om te kijken of de kleur perfect aansluit bij de rest van je huis. Er zijn zo veel mogelijkheden dus het is zeker niet onverstandig om je goed te laten informeren en goed te bekijken naar de mogelijkheden.

Ga je voor lichtinval met een robuust of fraai uiterlijk? Dan maak je met houten jaloezieën helemaal de juiste keuze!