Houdt de tafel schoon met een mooi tafelzeil!

Die ‘gezellige’ diners met jouw schoonfamilie, alsof ze nog niet erg genoeg zijn, morst jouw schoonvader ook nog eens saus op tafel. Tijd voor een beetje bescherming op de eettafel, tijd voor een tafelzeil dus!

Het linnen tafelzeil

Linnen is een textiel dat wordt gemaakt uit vlas. Nadat het vlas geoogst is wordt het goed gedroogd. Na dit droogproces worden het zaad van de vezels en het stro gescheiden. De vezels zorgen uiteindelijk voor de linnengaren, en hiervan wordt dan weer het tafellinnen gemaakt! Het meeste tafellinnen is gemaakt in combinatie met katoen. Hier overheen zit dan vaak weer een coating van teflon. Dit teflon zorgt ervoor dat jij het tafellinnen met gemak schoon kunt maken. Let wel erop dat er een aantal voedingsmiddelen zijn die wel vrijwel meteen in het tafelzeil trekken. Hieronder vallen; mosterd, rode bieten, kerrie, wijn en tomatensaus. Het linnen zorgt voor een mooie klassieke uitstraling op tafel, maar daarnaast ook voor een goede bescherming tegen vlekken. En een tafelzeil van linnen, is ook gewoon uit te wassen. Let wel op dat het tafelzeil bij het uitwassen 4% kan krimpen, houdt hier dus rekening mee bij het aanschaffen van zo’n linnen tafelzeil.

Papieren tafelkleden

Tafelkleden van papier zijn enorm handig. Bijvoorbeeld als je een feest organiseert, bij bijvoorbeeld een barbecue is knoeien van sausjes en dergelijke, nou eenmaal niet te voorkomen. Wel kun je jouw tafel ertegen beschermen, en dit op een manier dat het geheel ook nog een stukje vrolijker maakt. Het voordeel van tafelzeilen van papier is dat het wegwerp tafelzeilen zijn. Voor eenmalig gebruik zijn de kleden dus uitermate geschikt want na gebruik zit je niet opgescheept met een duur tafelzeil. En voor de lage prijs waarvoor deze kleden te koop zijn hoef je ook niet met buikpijn te zitten als er een vlekje op het zeil komt. Kortom het is altijd handig om een tafelkleed in huis te hebben voor bijvoorbeeld een onverwachte barbecue.