Houten vloer

Een vloer kan bepalend zijn voor de look van je interieur in huis. Voor wie van natuur, scandinavisch, klassiek, modern en een rustige uitstraling houdt, is een vloer van echt hout de beste keuze. Een houten vloer past eigenlijk in ieder interieur. Het is een natuurproduct en geeft daardoor een warme sfeer en een natuurlijke uitstraling. Zo’n vloer is ook nog eens duurzaam en gaat lang mee als je deze goed onderhoudt. Er zijn meerdere kleuren hout en dus ook vloeren. Voor iedereen is een houten vloer een goede keuze. In de winkel kun je altijd nog advies vragen, als je niet weet welke vloer geschikt is. 

Een houten vloer goed onderhouden 

Hout is een natuurlijk product en moet goed onderhouden worden. Een houten vloer moet je goed verzorgen, zodat deze zo lang mogelijk mee zal gaan. Hout kan krimpen bij koud weer en uitzetten bij warm weer, hier moet je rekening mee houden. Het is belangrijk om stof en vuil het liefst dagelijks te verwijderen met een stofzuiger of doek. Een deurmat is ook handig, want dan komt er zo weinig mogelijk vuil überhaupt binnen. Stoelen of meubels met wieltjes moeten zachte wieltjes hebben. Onder andere meubels zou je viltjes kunnen zetten, om zo beschadigingen te voorkomen. Als de houten vloer toch beschadigd is, dan kan deze opnieuw geschuurd en afgewerkt worden. Op deze manier blijft je vloer zo lang mogelijk goed. 

Look van houten vloer

Een houten vloer in je interieur kan een echte blikvanger zijn. Het heeft een uniek karakter, doordat het een natuurproduct is. Hout komt in verschillende kleuren. Er is keuze tussen verschillende tinten bruin en beige. Zelfs grijs is een kleur vloer als je niet van de typische houtkleur houdt. Er zijn verschillende breedtes planken beschikbaar. Van 9 tot 22 cm breed. Dit verschil geeft beide een hele andere look, met dunnere planken wordt het wat dichter en drukker. Terwijl bredere planken een rustigere en grotere uitstraling geven. Een houten vloer past eigenlijk in elk interieur goed. Vooral in een scandinavisch interieur zie je een vloer van hout vaak terug. Ook in het moderne interieur is het een goede keuze. Door de natuurlijke houten kleur past het eigenlijk in elk huis. Met een houten vloer maak je dus altijd de goede keuze. 

Een vloer kopen

Als je een houten vloer gaat kopen is het handig om eerst te kijken waar je dit wilt doen. Het kan natuurlijk in de winkel, maar ook in een webshop. Het is net wat je praktischer vind. Advies vragen aan medewerkers is nooit verkeerd. Zij kunnen je hulp bieden om bijvoorbeeld de juiste keuze te maken. Het is sowieso aan te raden om iets meer vloer te kopen dan wat je nodig hebt voor je oppervlakte, voor het geval er iets stuk gaat of het toch niet uit komt. Er is geen vloer zo authentiek en karakteristiek als een echte houten vloer. Hij past in elk huis en staat altijd goed. Daarnaast gaat de vloer lang mee en is hij dus duurzaam.