Hulp nodig bij het kiezen van juiste radiator materiaal?

Wanneer je jaga radiatoren koopt, is het belangrijk om ook na te denken over het soort materiaal van jouw radiator. De materiaalsoort heeft een directe impact op de opwarming en afkoeling van de radiator. Daarom vragen veel mensen zich af wat het beste materiaal is voor een jaga radiator, of diverse radiatoren. 

Een moderne aluminium radiator

Over het algemeen is een aluminium radiator de beste keuze. Het is duurzame materiaal en gaat daarom lang mee, maar het is ook duurder dan andere radiatoren. Als je het ziet als een investering haal je de kosten er op termijn wel uit. Maar als je een krap budget hebt en op korte termijn geld moet besparen, dan kun je beter kiezen voor een andere radiator soort.

Aluminium is erg geleidende materiaal. Wanneer je radiator aanstaat zal het snel je huis verwarmen. Het koelt ook direct weer af wanneer je het uitzet. Hierdoor kun je met gemak de ideale kamertemperatuur bereiken. Deze radiatoren zijn ook erg licht van gewicht. Je kunt ze ook makkelijk installeren, of laten installeren. Dit resulteert in lagere installatiekosten.

Een vintage gietijzeren radiator

Voordat moderne isolatie een rol speelde was gietijzer al een populaire keuze voor radiatoren. Het duurt iets langer om gietijzer op te warmen maar het houdt de warmte ook langer vast. Voor de liefhebbers van een vintage uitstraling is een gietijzeren radiator een esthetische en efficiënte keuze. 

Een goedkope radiator van zacht staal

Zacht staal is heel gebruikelijk voor radiatoren en een goedkope optie. Je kunt deze radiatoren in veel ontwerpen en kleuren vinden omdat het materiaal makkelijk te bewerken is. Voor bepaalde designer radiatoren is dit materiaal een goede keuze.

Een duurzame radiator van RVS

Roestvast staal roest minder snel dan andere metalen. Het materiaal houdt de warmte nog lange tijd vast nadat je het uitgeschakeld hebt. Maar de RVS kwaliteit kan verschillen per fabrikant. Goedkoop is bij deze keuze dan ook wel eens duurkoop. Zoals met alle radiatoren moet je dus goed kijken naar ervaringen van anderen. 

Bron: Radiatorendiscounter.nl