Ideeën voor een aanbouw, uitbouw of opbouw!

Wanneer je wat extra ruimte nodig hebt in huis, denken mensen al snel aan verhuizen. Er zijn echter makkelijkere alternatieven zoals een aanbouw, uitbouw en opbouw. Ben je er nog niet helemaal uit op welke manier je extra woonruimte wilt creëren? Lees dan verder, want wij geven enkele ideeën!

Een erker

De eerste optie is een “erker”. Een woord dat je misschien niet snel iets zegt, maar je hebt ongetwijfeld ooit een erker gezien in je leven! Een erker is een kleine uitbouw aan een gevel. Vaak wordt deze aan de voorzijde van een woning geplaatst, grenzend aan de woonkamer. Hierdoor springt de (woon)kamer uit ten opzichte van de tuin of straat. Een erker kan echter ook aan de zijkant van een woning worden geplaatst. Vaak heeft een erker veel ramen, zodat er veel licht binnen valt. Dit is een belangrijke reden voor mensen om een erker te nemen (naast de extra woonruimte). Een ander voordeel van een erker is dat het niet zo ingrijpend is als een echte aanbouw van een grote ruimte. Omdat een erker zo klein is, is er ook geen vergunning voor nodig. Je kunt een erker laten aanbouwen door De Aanbouw Expert.

Een garage

Iedereen weet natuurlijk wat een garage is, maar niet iedereen heeft er een. Een garage is echter wel super handig! Je kunt hier bijvoorbeeld je auto of fiets veilig en droog stallen, maar je kunt er ook een hoop andere spullen opbergen. Dit scheelt weer ruimte in en rondom je huis. Een garage is dus een goede optie om op een goedkope manier extra opbergruimte aan te bouwen!

Een kelder

Dit is een optie waar je misschien niet snel aan zal denken, maar het is wel heel slim: een kelder! Zo creëer je extra opbergruimte, zonder dat dit ten koste gaat van je tuin!

Een serre

Het laatste idee dat we je geven is misschien wel de populairste; een serre! Een serre is erg geliefd. Dit komt mede doordat je (door het vele glas) het gevoel hebt alsof je in de tuin zit, maar dan dus warm en droog!