IJslandse schapenvacht

Met een kleed van vacht breng je een echte eyecatcher in je interieur. Iedereen kent ze wel de lekkere zachte wollige schapenvachtjes voor in je huis. Ze liggen in veel winkels tegenwoordig. Ze worden namelijk steeds populairder. Vooral in de wintermaanden kan je een warme sfeer in je interieur brengen met een IJslandse schapenvacht. Deze vacht is van een echte IJslandse schaap geweest en is dus een geheel natuurlijk product. Het is een mooi product en ook nog eens erg zacht. Een IJslandse schapenvacht is verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. De vacht staat in verschillende interieurstijlen mooi. Onder andere zijn bruin en wit beschikbare kleuren van de schapenvacht, maar ook blauw is een optie. Voor elk interieur is wel een bijpassende schapenvacht te vinden.

Het IJslandse schaap

Dit schaap leeft al ruim 1100 jaar in IJsland, daarom heten ze ook het IJslandse schaap. In die tijd zijn ze niet veel veranderd. Ze hebben een lange vacht, om zich te beschermen tegen de kou. Ze hebben het nooit koud, omdat ze zo’n dikke vacht hebben. Deze vacht geeft natuurlijk een erg mooi effect op een kleed. Ze passen zich aan aan de kou. De schapen leven in een kudde in de natuur en lopen rond in IJsland.

IJslandse schapenvacht in huis

Een schapenvacht kan een echte toevoeging zijn aan je interieur. Het is een mooie accessoire, bijvoorbeeld op de vloer bij de bank, of gedapeerd op een stoel of bank. De vacht is verkrijgbaar in natuurlijke kleuren, zoals wit, zwart, bruin of gemengde kleuren. Daarnaast kunnen de vachten geverfd worden, zoals geel of blauw. Dit is weer eens wat anders. Ze zijn meestal tot een meter lang en het haar is wel zo’n 15 centimeter. Een IJslandse schapenvacht in je huis geeft warmte aan je interieur, bijvoorbeeld in een industrieel of landelijk interieur. Door de verschillende kleuren is er voor elk interieur een geschikt kleed te vinden. Met een donker kleed creëer je een wat stoerdere look, maar met een wit kleed juist een lichte sfeer.

Natuurlijk product

Het IJslandse schapenvacht is een natuurlijk product, aangezien het honderd procent echt schapenvacht is. Nou zullen er mensen zijn die denken, wat zielig dat je dit voor de sier in je huis legt. Dat is meestal de gedachte bij dierenhuiden die in huis worden gelegd als accessoire. Alleen een schaap wordt nooit enkel en alleen geslacht voor zijn vacht. Het is een stuk restafval uit de vleesindustrie. Het is dus eigenlijk helemaal niet zielig, maar juist duurzaam om dit IJslandse schapenvacht in je huis te leggen. Het is een natuurlijk product dat je recycled!

Schapenvacht kopen

Een IJslandse schapenvacht koop je in een woonwinkel of bij een speciale winkel met allerlei soorten vachten. De prijs voor een schapenvacht valt je waarschijnlijk redelijk mee, voor ongeveer een stuk of wat tientjes heb je er al een. Voor een mooie prijs heb je een leuke toevoeging aan je interieur. Je kunt ze bestellen bij een webshop of ze in een fysieke winkel kopen. Zo kun je natuurlijk eerst goed kijken en voelen voor je wat koopt.