Inbraakpreventietips door een slotenmaker uit Turnhout

De slotenmaker uit Turnhout is een specialist op het gebied van woningbeveiliging. Hij helpt dagelijks tientallen particulieren bij het beveiligen van hun woning. Volgens deze slotenmaker denken veel woningbezitters, geheel onterecht, dat zij veilig zijn met hun huidige beveiliging. De tweepuntsloten die momenteel nog op veel deuren zitten, voldoen niet meer aan de beveiligingseisen die tegenwoordig aan woningen worden gesteld. Heeft u bijvoorbeeld weleens nagedacht over het plaatsen van driepuntsloten, die een extra contactpunt met de deurpost hebben? Het kost een inbreker zodoende meer tijd om uw woningdeur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden eveneens toeneemt.

Een risicoanalyse van uw woning maken

Het beveiligen van uw woning begint bij het maken van een beveiligingsanalyse. Zo is het erg belangrijk dat de risico’s in kaart gebracht worden. Denk aan een raam in de buurt van een plat dak of een regenpijp, verouderde sloten op ramen en deuren, enzovoorts. Op basis van de risico’s die een slotenmaker gedetecteerd heeft, kan een passend beveiligingsplan voor uw woning worden gemaakt. Hierbij zal een slotenmaker niet alleen kiezen voor nieuwe sloten op ramen en deuren, maar ook voor beveiligingscomponenten. Deze beveiligingscomponenten kunnen op een centraal alarmsysteem worden aangesloten.

Kies enkel voor gecertificeerde producten

Veel mensen kiezen voor sloten uit de bouwmarkt als zij de sloten zelf op ramen en deuren plaatsen. Houd er rekening mee dat veel van deze sloten niet gecertificeerd zijn. Datzelfde geldt voor de beveiligingscomponenten en complete alarminstallaties die hier vaak verkocht worden. Veel verstandiger is het om te kiezen voor de sloten die een slotenmaker aanbiedt. Deze sloten zijn voorzien van het PKVW-keurmerk, wat aantoont dat de sloten veilig bevonden zijn door de Nationale Politie.

Tip: door de complexiteit van sloten is het sterk aan te raden om de sloten door een slotenmaker te laten plaatsen.

Bron: www.slotenmakersturnhout.be