Inspiratie voor sfeer in de woonkamer

Weet je even niet meer hoe je je huiskamer leuker moet maken? Veel mensen vinden het lastig om de inrichting van hun woonkamer compleet te maken. Alles moet leuk op elkaar zijn afgestemd en de functie is ook niet onbelangrijk. Wij helpen je op weg met een aantal leuke tips, om je woonkamer weer van een nieuwe look te voorzien!

De meubels 

Voor de juiste sfeer in huis is meubilair keuze een belangrijk onderdeel. De bank, de zitstoelen of het tv-meubel: allemaal dragen ze bij aan de sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een een prachtige artifort fauteuil. Hiermee creëer je met één element al een flinke verandering in de uitstraling van je huiskamer In combinatie met een mooie bank en salontafel, is dit een grote toevoeging!

De muren

Zorg voor mooie gebalanceerde decoratie aan de muur. Vaak hangen mensen zomaar een fotolijst of schilderij aan de muur. Probeer hierin goed met het geheel rekening te houden. De muurdecoratie draagt namelijk ook voor een groot deel bij aan de sfeer die je probeert neer te zetten. De kleur van de lijst, de positionering en de grootte en stijl: allemaal details die samen sfeer bepalen.  

De vloer

De vloer is erg belangrijk wat betreft de uitstraling van je woonkamer. Een donkere vloer zorgt voor een warm en knus effect. Hierdoor kan de ruimte echter wel kleiner lijken. Een donkere vloer is dus voornamelijk geschikt voor grote ruimtes. Ook de materiaal vloer is belangrijk. Een houten parketvloer geeft een ander gevoel en geluid dan een laminaat vloer.

Planten

Met een paar mooie kamerplanten zorg je voor warmte en sfeer in huis. Ook hierin is de afstemming op de meubels en muurdecoratie belangrijk. Stem de plek in de kamer en de grootte goed op elkaar af! Denk er hierbij ook aan dat je de kamer niet helemaal volzet. Voor alle sfeermakers geldt namelijk dat een overkill altijd op de loer ligt. Vind je het moeilijk om hier zelf keuzes in te maken? Laat je dan helpen door iemand die hier meer gevoel voor heeft. Of kijk eens op pinterest naar mooie kamers als voorbeeld, en haal daar je inspiratie uit!