Installatie pvc vloeren

Wij zullen niet zeggen dat u een pvc-vloer  niet zelf kunt leggen, omdat we dan een aantal zeer handige doe het zelvers tekort zullen doen, maar de installatie van een PVC vloer vereist VAKMANSCHAP.

PVC vloerdelen zijn slechts enkele mm dik en worden normaal direct zonder onderlaag op de bestaande vloer verlijmd. Het is dan ook noodzaak dat deze ondervloer zeer glad is hetgeen men kan bereiken door egaliseren of het aanbrengen van een speciale onderlaag. Eigenlijk is egaliseren gewoon een must, anders zie je iedere oneffenheid weer terug in uw vloer. Eén korreltje zand in uw lijm en dat korreltje gaat u na verloop van tijd zien. Een goedkope PVC vloer heeft een kwalitatief mindere toplaag dan een duurdere. Dat uit zich in slijtage, scheuren, vegen die er niet uit gaan, etc. De prijs van de complete vloer bestaat dan ook niet uit alleen maar PVC maar voor een grootdeel ook uit de kosten en arbeid voor egaliseren en leggen. Wilt u meer informatie als wij de vloer voor u leggen kijk dan bij onze legservice..

 

Egaliseren

 

Het egaliseren is een specialisatie op zich. Uiteraard kunt u bij iedere bouwmarkt egaline kopen echter vergeet men daar er vaak bij te vertellen dat u niet zomaar met egaline aan de slag kunt gaan.

In nieuwbouw is het belangrijk dat de te egaliseren vloer goed droog is. Een zand cementvloer van 7 cm. droogt ongeveer met 1 cm. per week !

De veel gebruikte Anhydriet vloeren hebben vaak nog langer nodig. ( zie voor anhydriet onze aparte beschrijving)

Alvorens u een vloer kunt egaliseren moet u deze primeren met een speciale vloer primer of u moet een egaline gebruiken waar deze primer al in verwerkt is. (duurdere egaline) Doet u dit niet dan heeft de egaline geen goede hechting met de bestaande vloer en kan los komen. Als dit gebeurd voordat u gaat leggen dan is het niet leuk maar is de schade nog te overzien. Gebeurd dit na het leggen dan betekent dit vaak dat de gehele vloer afgeschreven moet worden.

Na het egaliseren moet de vloer geschuurd worden met een speciale schuurmachine om een uiteindelijk goed resultaat te bereiken.