Investeren in je huis

Zoals bekend is de rente extreem laag, en alles wijst erop dat het nog een lange tijd zo blijft. Een mooi moment om eens te kijken of er nog een uitbreiding van het huis mogelijk is. Misschien kan de smalle donkere zolder nog wel veranderen in een luxe grote kamer door dakkapellen op het dak te plaatsen?

Investering via een lening

Geld lenen voor een verbouwing van het huis is het overwegen waard. Geld lenen is door de lage rente voordelig terwijl er wel inflatie is. Wat je nu aanschaft is over een tijdje duurder, nu kopen is dus interessant, maar de lening gaat over het bedrag waar je het toentertijd voor gekocht hebt. En zo is de eigen woning weer die ouderwetse spaarpot. Bij verkoop levert het meer op, en totdat je het verkoopt geniet je van een ruime woning. Dus kijk nog eens rond, naast het voorbeeld met de zolder ruimer maken kan er misschien nog een bijkeuken aan het huis. Of een serre, dan heb je een wintertuin. Vast staat, het is nu de tijd om de woning met vreemd vermogen, geld van een externe financier, uit te breiden.

Klaar voor de toekomst

De woning helemaal klaar maken voor de toekomst gaat met het uitbreiden in één moeite door. Als je toch bezig bent met de dakkapellen, dan is het een kleine moeite om een zonnepaneel op dak aan te brengen. En gelijk de nieuwe zolderkamer goed te isoleren. Zo is de woning niet alleen ruimer maar ook meer klaar voor de energietransitie. Hetzelfde geldt met die bijkeuken, het is een extra buffer zodat de koude buitenlucht niet direct het huis inkomt. Je verkrijgt een dubbele achterdeur. En best kans dat op het dak van die bijkeuken ook nog wel een zonnepaneeltje kan wat dan weer de energierekening drukt.

Geld lenen

Zo ideeën genoeg om de woning meer waard te maken en het woongenot te verhogen. En na het goed rondkijken is het slim om je in financieringen te verdiepen. Al snel zul je zien dat geld lenen niet overal even voordelig is. Sterker nog, je moet goed opletten. Er zijn financiers, op het eerste zicht lijkt het goedkoop, maar op de lange termijn is het niet voordelig. En bij een lening voor investeringen in de woning is het altijd op lang termijn. Gelukkig kun je jezelf goed laten adviseren. Zo kun je online snel leningen vergelijken via leningen.nl. Ook kun je hier terecht voor advies. Je zult merken dat zij met je meedenken, en gaan voor het voordeligste, en zo heb jij het voordeel.