Is het slim om je huis aan de bank te verkopen?

Veel mensen vragen zich af of het slim is om hun huis aan de bank te verkopen. Dit is een constructie waar in het verleden veelvuldig voor werd gekozen maar tegenwoordig niet meer tot de mogelijkheden behoort. Je kunt nu de keuze maken voor een optie die veel praktischer is als je snel de beschikking wilt hebben over het geld dat je geïnvesteerd hebt in het huis. 

Huis verkopen aan de bank, kan dat?

Het kapitaal dat in je huis zit, is niet liquide. Je hebt hier dus geen directe beschikking over. Als je wel direct de beschikking wilt hebben over de overwaarde kun je overwegen om het huis te verkopen aan de bank en samen met deze geldverstrekker een gunstige financiële constructie overeenkomen. In het verleden behoorde dit zeker tot de mogelijkheden als je gebruik maakte van de “opeethypotheek”. Er werd hierbij gekozen voor een constructie waarbij er via de bank een voorschot werd ontvangen op de overwaarde van de woning. tegenwoordig behoort dit niet meer tot de mogelijkheden. De financiële crisis heeft ertoe geleid dat de banken geen interesse meer hebben in het verstrekken van dit soort opeethypotheken, ook niet als je al een hypotheek bij de betreffende bank hebt. Je huis verkopen aan de bank kan dus niet. Het oversluiten van je hypotheek is de enige optie die je hebt bij deze geldverstrekker. Hiermee ontvang je wel een deel van de overwaarde terug maar in veel gevallen is dit in financieel opzicht zeker niet de meest voordelige optie. Er zijn interessantere alternatieven waarvoor je kunt kiezen.

Woning verkopen en terughuren bij Directhuisverkopen.com

Het is niet mogelijk om je huis aan de bank te verkopen en erin blijven wonen. De bank biedt deze dienst niet aan. Je kunt echter wel je woning verkopen en direct terughuren bij Directhuisverkopen.com. Zij kopen jouw huis en verhuren deze direct aan je terug. Deze verkoop kan zelfs binnen zeven werkdagen geregeld en daarnaast staat het geld binnen enkele weken op je rekening. Directhuisverkopen denkt graag met je mee over een oplossing die voor beide partijen gunstig is. Door te kiezen om je woning te verkopen en terug te huren via Directhuisverkopen.com heb je binnen een kort tijdsbestek een mooi bedrag om te besteden terwijl je gewoon in je eigen huis blijft wonen tegen een vast huurbedrag.

Snel en eenvoudig geregeld

Het is dus heel eenvoudig om jouw eigen huis verkopen en terughuren. Om deze constructie in gang te zetten, raden wij je aan om contact op te nemen met Directhuisverkopen. Zij zijn gespecialiseerd in deze constructies en kunnen je eventueel voorzien van het juiste advies.