Is uw tuin al klaar voor de winter?

Op dit moment vallen de blaadjes alweer van de bomen. Dit betekent dat het tijd is om de tuin klaar te maken voor de winter. Natuurlijk wilt u ook in de winter nog kunnen genieten van uw tuin. Wij geven u graag tips.

Een veranda
Met een veranda zorgt u ervoor dat u ook tijdens de koude maanden kunt genieten van de tuin. Door te investeren in een veranda kunt u vier seizoenen lang genieten van uw tuin. Op het moment dat u kiest voor een veranda, zal deze in de meeste gevallen op maat worden gemaakt. Elke tuin is namelijk anders en dit vereist een grote mate van ambacht. Een professional heeft veel ervaring met het plaatsen van veranda’s en zullen ervoor zorgen dat uw tuin er prachtig uit komt te zien met de veranda.

Najaarsbeurt
Het is van belang om de tuin klaar te maken voor de koude dagen. Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van de bomen en het opruimen van de bladeren. Daarnaast is het ook belangrijk om uw vijver voor te bereiden voor de winter. Dit zou u zelf kunnen doen, maar het is ook prettig om dit te laten doen door een professional. Die weet namelijk precies waar ze op moeten letten en kunnen u ook handige tips geven om ook uw tuin in de winter goed te verzorgen. Een handige tip is om bijvoorbeeld een net over uw vijver te plaatsen tijdens de herfstmaanden. Zo vallen er geen blaadjes in de vijver maar worden deze handig opgevangen door het netje.

Bloembollen planten
Bij het winterklaar maken van uw tuin is het ook belangrijk dat u al vooruit kijkt naar de aankomende maanden. Deze maand kunt u ook bloembollen planten zodat u vanaf januari kunt genieten van prachtige krokussen en tulpen.