Jaloezieën op maat voor elk raam

 Als u een huis of kantoor gaat inrichten, dan is een van de voornaamste vragen wat er voor de ramen moet komen te hangen. Er zijn vele soorten raambekleding: gordijnen, rolgordijnen en natuurlijk jaloezieën. Het voordeel van jaloezieën is dat zij zeer flexibel instelbaar zijn. U kunt precies bepalen hoeveel licht u op ieder moment binnen wilt laten. Het mooiste is om jaloezieën op maat te laten maken.

Soorten jaloezieën

 Er bestaan drie soorten jaloezieën, namelijk met verticale, horizontale en vlindervormige lamellen. Vanwege deze lamellen worden jaloezieën ook wel simpelweg ‘lamellen’ genoemd. Een andere bekende naam is Luxaflex. De lamellen kunnen open en dicht worden gedraaid om meer of minder licht door te laten. Het sluiten van de lamellen creëert ook privacy. Het is ook mogelijk om alle lamellen op te trekken, zodat het hele raam zichtbaar is. Voor welk soort jaloezie u kiest hangt vooral af van uw smaak. Verticale lamellen worden soms wel aangeraden voor grote ramen of bij ramen met een afwijkende vorm.

Zelf doen of uitbesteden?

U kunt proberen om de lamellen zelf op de gewenste maat te maken. Hiervoor gebruikt u een decoupeerzaag of houtzaag. Het is echter geen eenvoudige klus en vaak is het eindresultaat niet erg mooi. Het is daarom gemakkelijker om jaloezieën meteen op de juiste maat te laten maken, zodat u ze enkel nog hoeft op te hangen. Belangrijk hierbij is dat u uw ramen zeer nauwkeurig opmeet, zodat u de juiste maten kunt doorgeven aan de leverancier.