Je huis beveiligen tegen ongewenst bezoek

Woninginbraken; ze komen helaas steeds vaker voor. Gelukkig kun je je woning tegenwoordig wel goed beschermen tegen zo’n inbraak. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om altijd alle ramen en deuren goed af te sluiten en/of op slot te doen. Belangrijk is dan wel om de sleutel niet aan de binnenkant van de deur te laten zitten. Inbrekers kunnen zo een raampje intikken en vervolgens het slot opendraaien. Daarnaast zijn er ook nog een aantal handige hulpmiddelen/tips die wij in dit artikel voor je op een rij zetten.

1. Alarm

Een goede oplossing kan het installeren van een alarm speciaal voor huizen zijn. Dit alarm gaat af zodra er een indringer binnenkomt. Dat schrikt af én waarschuwt mensen in uw buurt.

2. (Buiten)verlichting

Inbrekers kunnen in een donkere tuin of op een onverlicht terrein makkelijk hun gang gaan. Met goede verlichting is jouw huis beter beveiligd. Zorg er ook voor dat wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent, de woning ook ‘s avonds wordt verlicht door middel van een tijdschakelaar. Zo wek je de indruk dat er iemand thuis is, waardoor het huis minder aantrekkelijk is voor inbrekers.

3. Social media

Social media, de meeste Nederlanders maken er wel gebruik van. Zo ook inbrekers. Laat dus niet op social media weten dat je op vakantie bent of gewoonweg niet thuis.

4. Het verstoppen van sleutels

Deze tip ligt wellicht voor de hand, maar het is heel belangrijk om geen sleutels te verstoppen wanneer u weg gaat. Niet onder de deurmat en niet in de bloempot.

5. Hekwerk

Wil je je terrein echt goed afschermen dan kun je wellicht ook nadenken over een hekwerk. Dit maakt het inbrekers net iets moeilijker om op het terrein te komen. Een hoger hekwerk, dat uiteraard op slot kan, heeft dan de voorkeur. Je hoeft hierbij niet te denken aan een prikkeldraad hekwerk als tuinomheining. Ze zijn er tegenwoordig ook in sierlijke vormen, diverse kleuren en zelfs in houtlook.

Er zijn dus diverse manieren om je huis beter te beveiligen tegen woninginbraak. Toch blijft de belangrijkste tip áltijd ramen en deuren te sluiten en op slot te doen. Ook de kleine raampjes en ook wanneer je alleen even snel naar de supermarkt gaat. Inbrekers zijn tegenwoordig zo binnen met bijvoorbeeld een plastic pasje.