Je huis en tuin één geheel met een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is ideaal om je woning geleidelijk over te laten lopen in je tuin. Je hebt zicht op je tuin en geniet van de frisse buitenlicht, maar je zit er tegelijkertijd op regenachtige dagen comfortabel en droog bij. Wil je binnen en buiten nog meer in balans brengen? Ga dan aan de slag met de volgende tips!

De juiste basis
Heb je een aluminium terrasoverkapping? Dankzij het materiaal heeft dit type overkapping een strakke en moderne uitstraling. Wil je je huis en tuin zo geleidelijk mogelijk in elkaar over laten lopen? Kies bij de inrichting van je overkapping dan voor aardse kleuren en natuurlijke materialen als tegenhanger van dit moderne design. Houten tuinmeubelen en vlonderplanken liggen daarbij natuurlijk voor de hand, maar ook bamboe past perfect binnen een natuurlijke stijl. Met moderne decoratie, zoals betonnen bloembakken en bolvormige stenen, creëer je een goede balans. Heb je een houten overkapping? Draai het dan om en ga voor kleuren als wit, grijs en zwart. Plaats RVS of aluminium tuinmeubelen en decoreer de ruimte met natuurlijke accessoires.

Groen onder je overkapping
Wat je stijl ook is; met bloemen en planten onder je terrasoverkapping kleed je de ruimte direct gezellig aan. Van mooie bloembakken of een verzameling cactussen op de grond tot een kleurrijk boeket op tafel. Heb je ook al eens gedacht aan het ophangen van planten? Met speciale hanging baskets bevestig je de mooiste bloemen en planten eenvoudig aan het plafond van je overkapping. Ga op zoek naar een leuk model of ga creatief aan de slag met je eigen ontwerp. Een saai hoekje is daarmee direct opgefleurd!

Geniet van alle seizoenen
Betrek je overkapping nog meer bij je woning door glazen schuifdeuren te plaatsen. Zo creëer je een ware tuinkamer waar je ook in de herfst en winter comfortabel kunt genieten van het uitzicht op je tuin. Vooral in Nederland, waar het weer van dag tot dag verandert, bieden glazen schuifdeuren een ideale uitkomst. Bij regen en wind sluit je de schuifpui en op een stralende dag open je de deuren voor een verkoelend briesje. Met een glazen schuifpui behoud je tevens voldoende daglicht in je woning.

Haal binnen naar buiten
Onder je overkapping kun je even helemaal tot rust komen. Ontspan er met een goed boek of geniet van een gezellig diner met de hele familie. Versterk de knusse huiskamersfeer met zachte materialen, zoals kussens en plaids, waar je op koudere dagen lekker onder kunt kruipen. Ook een vloerkleed doet het goed voor extra sfeer en warmte in de ruimte. Buitenkleden van plastic zijn er in talloze prints, kleuren en maten en laat je gemakkelijk het hele jaar door onder je overkapping liggen. Verwarm de ruimte met een terrasverwarmer of een haard die geschikt is voor je overkapping en je tuinkamer is compleet!