Je woning opleuken met toffe woonaccessoires: zo doe je dat

Je woning is een plek waar je je prettig moet voelen. Het is je thuis, je veilige haven. Je kan je huis extra warmte geven door het in te richten met je juiste woonaccessoires. Welke accessoires zijn daar het meeste geschikt voor?

Iets aan de muur

Een huis zonder schilderijen of posters aan de muur is erg kaal. Door iets aan je muren te hangen, creëer je een warme sfeer. Posters en schilderijen zijn er in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Als je geen liefhebber bent van posters of schilderijen, zijn er nog genoeg andere opties om aan de muur te hangen. Denk bijvoorbeeld aan een groot wandkleed of aan het ophangen van plantjes. 

Verlichting

Verlichting kan de sfeer in huis maken of breken. Niemand houdt ervan om in het donker te zitten, dus je wil wel voldoende licht in je huis. De verlichting moet daarentegen ook weer niet zo fel zijn, waardoor het net een bouwplaats lijkt. Kies voor lampen die wat warm geel licht uitstralen. Dit doet veel goed voor de sfeer. Naast de mate van verlichting is de lamp waarin je het ophangt ook bepalend voor de sfeer. Kies voor een tof design. Als je een kleine ruimte hebt, kies dan niet voor een grote aanwezige lamp. Dit neemt onnodig veel ruimte in beslag.

Bloemen en planten

Over het algemeen zijn vrouwen vaker een liefhebber van bloemen dan mannen. Het neerzetten van een vaas met bloemen kan het verschil maken. Je haalt er kleur en leven mee in huis. Naast de bloemen of planten zelf kan de vaas waarin je het neerzet ook veel doen voor de inrichting van het huis. Het nadeel is wel dat planten enige verzorging nodig hebben en dat bloemen vaak na een week wel uitgebloeid zijn. Als je het zonde vindt om ze telkens weg te moeten gooien, kan je ook kiezen voor gedroogde bloemen of kunstbloemen. Hier kan je het hele jaar door van genieten.

Ben jij nou geïnspireerd geraakt voor het inrichten van je woning? Neem dan een kijkje bij deze woonwinkel in Maastricht voor de tofste accessoires voor in huis.