Jouw terras is zomerproof met deze 4 tips

De zon is weer gaan schijnen, de dagen worden langer en de zomer staat alweer om de hoek. Tijd om jouw terras zomerproof te maken voor die heerlijke middagen in de zon en om tijdens die warme zomeravonden gezellig buiten tafelen met vrienden en familie. Met deze vier tips is jouw terras in no time zomerproof!

 

Tip 1: Creëer voldoende schaduw

Het zomerse zonnetje is heerlijk. Wel is het van belang dat je af en toe ook eens de schaduw in duikt, om niet te verbranden en om te verkoelen. Heb je geen schaduw in je tuin? Dan kan een zonnescherm op maat heel efficiënt zijn. Een zonnescherm zorgt voor de schaduw die je nodig hebt en beschermt je tegen de UV-straling. Ben je de schaduw zat en wil je weer gewoon de zon in? Dan sluit je het zonnescherm gewoon weer!

 

Tip 2: Betrek je terras bij het huis

Jouw terras is net zo goed onderdeel van je interieur. Creëer daarom eenheid tussen binnen en buiten voor extra woongenot. Dit doe je bijvoorbeeld door tegels in de tuin te leggen die matchen met de tegels in de woonkamer, of een houten vlonder wanneer je binnen ook een houten vloer hebt. Werk daarnaast ook met dezelfde kleuren als de kleuren van het interieur. Zo verleng je als het ware jouw woning waardoor je meer woongenot hebt. Ook zorgt dit ervoor dat het een mooier geheel wordt, waardoor je met veel plezier buiten gaat zitten.

 

Tip 3: Zorg voor genoeg groen

Kleed jouw tuin leuk aan met diverse planten. Naast het feit dat planten erg veel sfeer geven, zijn ze ook nog eens goed voor jouw gezondheid! Zo is uit onderzoek gebleken dat planten en bomen stress verlagend werken en ook zorgen ze ervoor dat je je gelukkiger voelt.

 

Tip 4: Klaar voor lange zomeravonden

Houd je ervan om in de avonden lekker lang buiten te zitten? Ook dan kan een zonnescherm heel efficiënt zijn. Een zonnescherm biedt zowel overdag als in de avond veel voordelen. Zo kun je kiezen voor zonneschermen met LED-verlichting of met verwarming. De LED-verlichting zal zorgen voor sfeer bij het terras wanneer het buiten donker wordt. De verwarming zal ervoor zorgen dat je lekker buiten kunt blijven zitten wanneer het afkoelt. INHUIS Plaza is gespecialiseerd in zonwering maat en kan jou hierbij helpen. Zo kun jij nog langer genieten van de zomeravonden in eigen tuin.