Kamperen in de herfst? Dat doe je zo!

De zomer is helaas voorbij maar toch zijn er genoeg mensen die ervoor kiezen om in het najaar te gaan kamperen of op excursie te gaan. In deze periode is het extra belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan en op alle onvoorziene gebeurtenissen voorbereid te zijn. Zelfs in het najaar is het belangrijk je eten en drinken goed te koelen. Vergeet dus niet een koelbox mee te nemen die je drankjes voor lange tijd gekoeld houden. Daarnaast is het belangrijk om genoeg kleding mee te nemen en voor genoeg hout te zorgen om je in de avond warm te houden.

Denk aan warme kleding

In de herfst kan het in de avond flink afkoelen en wordt het snel donker. Het is aan te raden veel warme kleding mee te nemen om ervoor te zorgen dat je het niet koud krijgt. Thermokleding bijvoorbeeld is ideaal om in deze periode te dragen. Je kunt ook verschillende lagen kleding dragen. Het is goed om voornamelijk je bovenlichaam en voeten goed te beschermen.

Hout voor het kampvuur

Een kampvuur is op verschillende manieren een perfecte toevoeging bij het kamperen. Het kan dienen als kachel om je in de avond warm te houden en je kunt er heerlijk ouderwets op koken. Wanneer je een geschikte pan bij je hebt kun je een heerlijke stoofpot of soep koken.

Eten en drinken gekoeld houden

Wanneer je gaat kamperen heb je vaak geen koelkast in de buurt. Het is dus goed om ter vervanging een koelbox mee te nemen. Ga je meerdere dagen weg? Zorg dan dat je een koelbox bij je hebt die je producten meerdere dagen vers en gekoeld kan houden. Koelboxen zijn vaak voorzien van verschillende vakken en bekerhouders om een overzichtelijke indeling te maken. Als je de koelbox sluit, vergrendelt deze automatisch en blijven je producten vers.