Kasten voor in de gang kiezen

In een net, overzichtelijk en opgeruimd huis kom je pas echt rustig thuis. Een trucje om fijn thuis te komen? Houd de gang geordend! Daar kom je immers als eerste binnen en een opgeruimde ruimte straalt sereniteit uit. Er zijn gelukkig heel wat leuke kasten voor in de gang te koop die niet groot ogen, maar waar wel een hoop in past. In ieder geval genoeg om typische spullen die je in de hal tegen komt, zoals paraplu’s, schoenen en handschoenen, netjes in op te bergen. Dat geeft niet alleen een geordend gevoel, maar zorgt er ook voor dat je minder snel spullen kwijt bent of raakt! Maar, waar moet je op letten wanneer je een hal kast koopt? 

Past de kast in de ruimte?


Een cruciale vraag is onder andere of de kast in de ruimte past. De gang is niet de meest grote ruimte in huis en je wilt niet dat hij in de weg staat. Je wilt begrijpelijk efficiënt omgaan met je ruimte en hem optimaal benutten. Bepaal eerst de plaats waar de kast zou komen te staan en meet de ruimte goed op. Is er wel echt plek voor een kast of moet je voor andere opbergmogelijkheden gaan? Kasten voor in de gang zijn vaak compact, maar hebben toch een specifieke indeling waardoor je er ontzettend veel in kwijt kunt. 
Wat betreft opbergmogelijkheden zit je nooit verkeerd! 

Wat is de functie van de kast?


Voordat je op de meubelboulevard in het assortiment kasten op maat voor in de gang duikt, is het belangrijk om te bepalen wat het doel van de aankoop is. Wil je er bepaalde spullen in opbergen? Past het doel bij de kast die je op het oog hebt? Je kunt een kleine ruimte erg efficiënt benutten door er een kast te plaatsen, maar het is wel handig om vooraf de functie van de kast te bepalen zodat je achteraf niet erachter komt dat je er lang niet al je schoenen in kwijt kunt of juist een extra laatje of deurtje had gewild. Door vooraf te bedenken wat je er in kwijt wilt, zie je veel beter welke indeling en welk formaat aan jouw wensen voldoen.

Welk design past bij je interieur?


Naast praktische zaken zoals het formaat en de indeling van de kast is het uiterlijk eigenlijk net zo belangrijk. Het oog wilt ook wat! Plus je wilt dat de kast een mooie aanvulling is op de ruimte en er geen afbreuk aan doet. Vraag je daarom voordat je de aankoop doet de volgende dingen eens af. Past de kast bij je interieur stijl? Ga jij voor een ingetogen basiskleurtje of pak je flink uit? Van welk materiaal mag de kast gemaakt zijn? Is hij open of juist afgewerkt met deurtjes en laatjes? Oriënteer vooraf online welke meubelzaken jouw stijl verkopen en zoek dan de kast eens in het echt op. Vergelijk verschillende modellen én prijzen om tot een weloverwogen beslissing te komen.