Keuzehulp – In de stad wonen of buitenaf

Waar je wilt wonen is waarschijnlijk wel 1 van de belangrijkste vragen die je moet beantwoorden als je op zoek gaat naar een nieuwe woning. Wil je bijvoorbeeld in de stad wonen of liever buitenaf. Het is daarom belangrijk om een aantal zaken goed op een rij te zetten voordat je daadwerkelijk op zoek kunt gaan naar een woning. In het Groene Hart zijn veel verschillende mogelijkheden voor het vinden van een bestaande woning of nieuwbouwwoning. Deze regio staat bekend om de mooie natuur en veenweide. Er zijn verschillende plaatsen in deze streek die jou de mogelijkheid kunnen bieden voor het vinden van een geschikte woning.

Plaatsen

Plaatsen die je in het Groene Hart vindt zijn plaatsen als Gouda, Woerden, Waddinxveen en Alphen aan den Rijn. Het voordeel van deze plaatsen is dat je vrij kunt wonen, als je dat wilt, kunt genieten van de natuur en toch dicht in de buurt van de Randstad woont. Om een voorbeeld te geven liggen er rondom het Groene Hart steden als Amsterdam, Leiden, Utrecht, Rotterdam, Zoetermeer, Haarlem en Den Haag. Van de plaatsen in het Groene Hart is Gouda waarschijnlijk wel de bekendste plaats. Deze stad kent veel geschiedenis en heeft mooie oude gebouwen.

Nieuwbouw

Niet alleen op het gebied van bestaande bouw is er genoeg aanbod, er wordt ook veel nieuw gebouwd in deze streek. Ben je benieuwd welke soorten woningen en wijken er in aanbouw zijn? Kijk dan eens hier naar het aanbod van nieuwbouwwijken van Gouda, Waddinxveen en meer. Je vindt niet alleen projecten die op dit moment gaande zijn, maar ook projecten die gepland staan voor de toekomst. Wil je een nieuwbouwwoning in deze regio, dan vind je hier waarschijnlijk waar je naar op zoek bent.

Waar ga je wonen?

De belangrijkste vraag moet dan wel eerst beantwoord worden. Waar ga je wonen? Wil je graag in een plaats wonen, aan de rand van het Groene Hart of midden in de natuur? Belangrijk is hierbij om rekening te houden met alle wensen die er zijn. Bestaat het gezin ook uit kinderen die naar school gaan? Dan is het wel zo prettig dat er scholen in de buurt te vinden zijn. Door alle wensen op te schrijven en door een kijkje te nemen op verschillende plekken, kan de keuze eenvoudiger worden gemaakt. Stap daarom eerst in de auto en rijd rond door deze mooie regio.