Kies voor dubbel glas in je woning!

Veel woningen zijn al voorzien van dubbelglas en vaak is het dan ook zo dat nieuwbouwwoningen al worden opgeleverd met dubbel glas. Als je om je heen vraagt, zullen er in je sociale kring vast mensen ervaring hebben met dubbel glas! Heb jij nog enkel glas in je huis? Wij lichten in dit artikel de belangrijkste redenen toe waarom je moet kiezen voor dubbel glas!

Nadelen van enkel glas

Laten we eens beginnen met de nadelen van enkel glas. Enkel glas is een eenvoudige glasplaat en isoleert dus niet. Dit zorgt ervoor dat de warmte ontsnapt in het huis als je de verwarming aan hebt staan en het buiten koud is. Er treed ook condensatie op wanneer de warme lucht in je huis in aanraking komt met de koude ramen. Vandaar die waterdruppels op je enkel glas! Ook weert enkel glas de warmte in de zomer niet.

Goede isolatie in je huis!

Een belangrijke reden is dat dubbel glas goed isoleert. Dit maakt het erg aantrekkelijk, want dit is zuinig en goed voor je portemonnee! De warmte blijft beter binnen in de winter, waardoor je minder hoeft te stoken en je energierekening lager is. Dit kan je wel per jaar 420 euro besparen! Wil je het beste isolerende glas? Ga voor HR glas. Dit type kent verschillende gradaties die wat zeggen over de mate waarin zij isoleren. Zo is er HR, HR+, HR++ of zelf HR+++ glas. Zo kan je kiezen wat bij jouw behoeftes past! Maar welke keuze je ook maakt, voortaan is de vochtige tocht en gure wind verleden tijd! Wel zo comfortabel in je eigen huis.

 

Geluidsdempende werking

Met dubbel glas hou je het geluid buiten. Of je nou in een drukke buurt woont, bij een drukke weg of dichtbij schiphol woont, dubbel glas zorgt dat je rust in je huis terugkeert! Zo kan je weer heerlijk werken en lig jij niet meer wakker van die kroeg aan de overkant of de blaffende hond die elke ochtend voorbij loopt.

Investiging op lange termijn

Naast het toenemen van je wooncomfort, is er nog een enorm goede reden om te kiezen voor dubbel glas: de waarde van je huis verhoogd. Bij de taxatie van een woning, is dubbel glas een voorziening die bijdraagt aan een hogere waarde. Kortom, een goede investering op lange termijn!

Mede mogelijk gemaakt door glashandel Leiden.