Kiezen voor kunstgras?

Bent u eigenaar van een sportpark en staat u voor de keuze wat voor soort gras u moet kiezen? Kiest u nu voor echt natuurgras, of kiest u voor kunstgras dat veel voordelen biedt? Het is een keuze waar veel mensen voor staan. Kunstgras wint steeds meer aan populariteit en op steeds meer sportparken in Nederland ligt tegenwoordig kunstgras. Ook in de Nederlandse Eredivisie heeft kunstgras immers haar intrede gedaan. Bijna de helft van de Eredivisie ploegen speelt inmiddels op kunstgras. Denk o.a. aan PEC Zwolle, ADO Den Haag, Heracles Almelo en Roda JC. Gerenommeerde ploegen die inmiddels de keuze hebben gemaakt om over te stappen. De keuze is begrijpelijk, want kunstgras biedt namelijk veel voordelen. Hieronder leest u een aantal voordelen:

Duurzaam

Kunstgras is ontzettend duurzaam en een goede kwaliteitsgrasmat gaat wel 5 tot 10 jaar mee. In vergelijking met normaal gras is dat natuurlijk een wereld van verschil. Vaak moet uw veld na een sportseizoen dan opnieuw ingezaaid worden.

Het onderhoud

Maar het grootste verschil zit ‘m in het onderhoud. Het onderhouden van kunstgras is iets wat maar eens in het (half)jaar gedaan hoeft te worden. Of bij heel intensief gebruik eens in de drie maanden. Normaal gras vereist iedere week onderhoud, denk alleen maar aan het maaien van het gras. Kunstgras onderhoud kunt u ook nog eens uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Het is aan te raden om ook te kiezen voor kunstgras. Naast de duurzaamheid en het verschil in onderhoud, zal het ook gevoeld worden in de portemonnee. In eerste instantie is kunstgras een flinke investering (waar vaak wel subsidie voor te krijgen) is, maar op lange termijn zijn de kosten nihil en dat is natuurlijk wat u wil!