Klussen om uit te voeren in de zomer

Het is belangrijk om je huis goed te onderhouden, maar helaas heb je daar niet altijd de tijd voor. In de zomer zijn de dagen lang en heb je vaak een aantal weken zomervakantie. Dat maakt de zomer een perfecte tijd om klussen uit te voeren waar je normaal gesproken geen tijd voor zou hebben. Hieronder vind je inspiratie voor klussen die je in de zomer kunt uitvoeren. 

TopTrap traprenovatie

Controleer je verwarming

De zomer is een goede tijd om je verwarming te controleren. Doe je het in de zomer dan voorkom je dat je in de winter ineens voor verrassingen komt te staan. Ontlucht alle verwarmingsbuizen en reinig alle ventilatieroosters. Controleer de druk van de CV-ketel en vul zo nodig het water bij. Kom je er achter dat je CV het niet meer goed doet, dan heb je genoeg tijd om deze te repareren in de zomer, want in de winter is het vervelend om zonder warm water en verwarming te zitten.

Traprenovatie

Is je trap flink versleten en aan een opknapbeurt toe? Een nieuwe trap is meestal niet nodig. Met overzettreden lijkt je trap weer als nieuw. Overzettreden zijn traptreden die over je oude treden geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Als je van een warme uitstraling houdt, kies je voor overzettreden met een houtstructuur. Overzettreden met een betonlook passen weer beter in een modern interieur. Overzettreden kun je het beste laten zetten door een specialist. Toptrap traprenovatie is zo’n specialist. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van traprenovaties, ziet je trap er binnen een dag als nieuw uit. 

Maak je huis brandveilig

De zomer is ook een goede tijd om je huis brandveilig te maken. Zorg dat je zowel beneden als boven rookmelders ophangt. Wil je je huis extra veilig maken? Hang dan in iedere ruimte een rookmelder op. Je hebt rookmelders die werken op netstroom en op batterij. Hierbij verschilt de capaciteit van de batterij. Je hebt rookmelders met batterijen die tien jaar meegaan, maar ook rookmelders met batterijen die ieder jaar vervangen moeten worden.