Konijn in huis? Houdt rekening met de volgende dingen

Hartstikke leuk je wil een konijn in huis halen. Maar een klein schattig konijntje die in huis verblijft heeft veel meer aandacht nodig dan een buitenkonijn. Dit is iets waar veel mensen geen rekening mee houden. Ze denken dat een konijnenhok kopen voldoende is maar dat is absoluut niet zo. In dit artikel lichten we een aantal zaken uit waar je rekening mee moet houden. 

Voldoende ruimte 

Wat veel mensen niet weten is dat een konijn een gezelschapsdier is. Het konijn houdt van aandacht en gezelschap, van een mede soortgenoot of van zijn eigenaar. Konijnen zijn nieuwsgierige dieren die er niet van houden om de hele dag opgesloten te zitten. Een konijn zal dan ook erg ongelukkig worden wanneer hij niet uit zijn hok mag. Ongeacht de grootte van het hok is het niet gezond voor het konijn om daarin te blijven. Konijnen hebben ruimte nodig om hun pootjes te strekken en om lekker te rennen en ravotten. 

Zorg er daarom voor dat je voldoende ruimte hebt voor je binnenkonijn. Dit kan een speciale kamer zijn of zelfs het hele huis. Konijnen vinden het heel fijn om lekker te rennen door het huis. Ze zullen net als een hond of kat een favoriete plekje hebben in huis waar ze vaak languit liggen. 

Troep hoort erbij

Net zoals elk ander dier met een vacht kan een konijn erg verharen. Daarnaast zullen er plukjes hooi of stro aan het konijn vast plakken wat ze meenemen in de woonkamer. Ook kan een konijn af en toe wat keuteltjes achterlaten in de woonkamer. De meeste konijnen zijn binnen twee maanden wel zindelijk maar het kan af en toe nog voorkomen. Als je ervoor kiest om een konijn in huis te halen dan moet je rekening houden met de troep die ze kunnen veroorzaken.