Kosten dakkapel plaatsen

Kosten dakkapel plaatsen

De populariteit van de dakkapel is de afgelopen jaren erg toegenomen. Steeds meer mensen willen het maximale uit hun huis halen, zowel op het gebied van ruimte als van financiële waarde. De beste optie om dit te bereiken is door een dakkapel of dakopbouw te nemen.

Veel mensen die nog geen vorm van dakopbouw hebben zitten met de vraag: Wat kost een dakkapel? Het simpele antwoord hierop is: dat verschilt per dakkapel. Om dit wat nader toe te lichten hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet.

Kosten dakkapel en dakopbouw

Er zijn heel veel verschillende soorten dakkapellen en dakopbouw beschikbaar. Ieder heeft zijn eigen stijl, grootte en natuurlijk prijs. Om hier een goed idee van te krijgen is het belangrijk om het verschil tussen een dakkapel en dakopbouw te weten.

Dakopbouw is eigenlijk een overkoepelend term voor alle vormen van dak uitbreidingen. Hier valt een dakkapel eigenlijk ook onder. Door de populariteit van de dakkapel is dit als losstaand object bekend geworden. Elk andere vorm van dak uitbreiding noemen we nog wel dakopbouw. Voorbeelden van een dakopbouw zijn onder andere een nok verlenging en een nok verhoging.

Op de vraag ‘wat kost een dakkapel?’ kunnen we dus geen eenduidig antwoord geven, maar een goede leidraad is als volgt:

  • Een normale dakkapel voor één kamer kost ongeveer €5000 euro
  • Een speciale dakkapel voor bijvoorbeeld twee kamers kost ongeveer tussen de €6000-€8000
  • Dakopbouw zoals een nokverlenging wordt op maat gemaakt en is verkrijgbaar vanaf €10.000
  • Een nokverhoging is verkrijgbaar vanaf €14.000 euro en is in alle breedtes leverbaar.

Waardevermeerdering met een dakkapel

In eerste instantie lijkt een dakkapel redelijk duur, maar dat valt eigenlijk erg mee. Niet alleen moet je uitgaan van een grote verhoging in leefcomfort door alle extra ruimte, een dakkapel is namelijk ook een goede investering. Zoals veel goede verbouwingen aan een huis verhoogt een dakkapel de waarde van een huis.

Heb jij bijvoorbeeld een zolderkamer die donker en klein aanvoelt, waardoor deze niet bewoonbaar is? Door een dakkapel te plaatsen krijg je ineens een geheel nieuwe etage op je woning. Hierdoor stijgt de waarde van jouw huis aanzienlijk. In veel gevallen is deze waardevermeerdering meer dan de kosten van de dakkapel zelf, waardoor je eigenlijk winst maakt. Een dakkapel is dan ook één van de enige vormen van huisuitbreiding die direct rendabel is.

Dakkapel kopen met buren

Woon jij in een twee-onder-één-kap of rijtjeshuis, en willen jij en jouw buren een dakkapel? Dan is het mogelijk om deze gezamenlijk aan te schaffen. Of je nu verschillende kappelen wilt hebben of bijvoorbeeld één doorlopende dakkapel, door ze gelijktijdig aan te schaffen kan je veel geld besparen. Vooral de installatie wordt een stuk goedkoper. Omdat het gehele dak maar één keer onder handen wordt genomen kan dit allemaal gelijktijdig gebeuren. Daarnaast is een waardevermeerdering van een straat altijd goed voor individuele huizen, omdat het aangezicht er op vooruit gaat.