Kunstgras: handig in gebruik en net echt

Er is niets mooier dan een heldergroen gazon in de tuin. Helaas is dit voor veel mensen slechts een droom. Een perfect gazon kost namelijk enorm veel tijd. Het is daarom dan ook dat steeds meer mensen kiezen voor kunstgras. Het heeft namelijk alle voordelen van echt gras, maar behoeft slechts weinig onderhoud.

De voordelen van kunstgras:

  • Je hoeft nooit meer het gras te maaien.
  • Je hoeft nooit meer het gras te sproeien.
  • Geschikt voor iedere tuin, of er nu veel zon of alleen maar schaduw is.
  • Kunstgras kent een levensduur van tot wel tien jaar.
  • De hele zomer lang kan het zwembadje op het kunstgras blijven staan.
  • Je hebt geen last van onkruid dat gewied moet worden.

Of er nu veel zon is in je tuin of alleen maar schaduw, kunstgras is voor iedere tuin geschikt. Daarnaast is het ook een geweldige ondergrond voor bijvoorbeeld toestellen om op te spelen. Kunstgras is namelijk zacht, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Dit maakt kunstgras dan ook ideaal voor kinderen om op te ravotten en te spelen.

De nadelen van kunstgras:

Uiteraard is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, kunstgras kent ook een aantal nadelen.

  • Je kan niet genieten van de geur van vers gemaaid gras.
  • De aanschaf van matten van kunstgras is duurder dan de aanschaf van matten van echt gras.

Mocht je enorm genieten van tuinieren en groene vingers hebben dan zal je niet zo snel over willen stappen op kunstgras. Toch kan het ook voor de ervaren tuinier een hele opluchting zijn. Een gazon bijhouden kost namelijk enorm veel werk. Wanneer je kunstgras hebt, kan je al je aandacht focussen op de bloemen en planten in de rest van de tuin. Ook kan je in alle rust een aantal weken op vakantie gaan, je hoeft immers geen mensen te vragen of zij alsjeblieft de tuin willen sproeien bij warm weer.

Kunstgras op het balkon

Veel mensen die een balkon of dakterras hebben missen het echte buitengevoel dat een tuin brengt. Daarom kan het ook een heel goed idee zijn om kunstgras aan te leggen op het balkon. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om kunstgras te leggen. Daarnaast geeft het jouw balkon of dakterras een gezellige kleur. En zeg nu zelf: is er iets beter dan in de ochtend wakker worden en het gras te voelen kietelen onder je blote voeten terwijl je een kop koffie drinkt op het balkon?